Obavijesti

News

Komentari 10

Nije uspio: Bulj je htio županu Bobanu uručiti stablo juke

Nije uspio: Bulj je htio županu Bobanu uručiti stablo juke
1

Novinarima je poslije toga rekao da se na darovanje cvijeća županu Bobanu odlučio zato što bi se na Mojanci kod Dicma, nedaleko od Sinja, trebao istovarivati otpad Vrgorca

VIDEO

Saborski zastupnik i županijski vijećnik Mosta, Sinjanin Miro Bulj stigao je u 13 sati u zgradu Splitsko-dalmatinske županije, gdje je pokušao uručiti stablo juke županu Blaženku Bobanu, no do njegova ureda nije stigao.

Na lončanici u kojoj je posađeno stablo juke napisano je "Mi vama cvijeće, vi nama smeće", u potpisu narod Cetinske krajine i Dalmatinske zagore, #NE_ĆE_TE.

Novinarima je poslije toga rekao da se na darovanje cvijeća županu Bobanu odlučio zato što bi se na Mojanci kod Dicma, nedaleko od Sinja, trebao istovarivati otpad Vrgorca, čemu su se usprotivili Sinjani i njihovo Gradsko vijeće. 

Sinjski gradski vijećnici prije dva dana na 11. izvanrednoj sjednici jednoglasno su prihvatili zaključke o zauzimanju stajališta protiv rješenja Državnog inspektorata kojim se naređuje Čistoći Cetinske krajine d.o.o. da počne preuzimanje miješanog komunalnog otpada s područja Vrgorca i sanaciju deponija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pernara straža opet iznosila iz Sabora, Bulj donio vreću smeća
Pernara straža opet iznosila iz Sabora, Bulj donio vreću smeća

Bulj je rekao kako je županija ta koja treba provesti plan gospodarenja otpada i koja je, tvrdi, samo na štetnom projektu Lećevici dosad na plaće potrošila 30 milijuna kuna.

Istaknuo je da županija treba gospodariti otpadom, kao što to rade u drugim civilizacijskim državama, ali ne tako da iz Vrgorca šalju smeće u 120 kilometara udaljeni Sinj, zbog čega će tamošnje stanovnike odvoz smeća stajati i tri puta skuplje. Uz to se takvim načinom prijevoza otpada ugrožava okoliš, ocijenio je Bulj i pozvao Vrgorčane i Imoćane da se usprotive jer ih isto čeka.

"Tražimo uključivanje župana Bobana u to. Gdje je on nestao? Zbog čega šutnja? Sakrio se? Smeće neće doći u Sinj. Mi smo pristojni i ovo stablo mu šalje narod Cetinske krajine. Rješenje su sortirnice, kompostane, reciklažna dvorišta",  istaknuo je.

Kako ga je prozvao, ministar ugroze okoliša Ćorić sve radi kako bi se dodvorio EU, pa je tako nasumice zatvorio određeni broj odlagališta samo kako bi prikazao da je riješio gospodarenje otpadom. "On je tako ugrozio okoliš i naše pitke vode i to uz pomoć nečinjenja i šutnje župana Bobana. Zato im poklanjamo cvijeće, a oni nama smeće", rekao je Bulj.

Nakon toga pokušao je ući u zgradu županije, no na ulazu ga je zaustavio zaštitar, koji mu je rekao da mu je rečeno da ne može gore s obzirom na to da je župan na sastanku, a cvijeće nitko ne može uzeti umjesto njega. Rasprava sa zaštitarom trajala je određeno vrijeme, Bulj je prema zaštitaru bio krajnje obziran, ali nije odustajao od toga da se popne na peti kat, što je i učinio nakon što telefonom nije mogao dobiti tajnicu župana. Stubama je stigao na vrh zgrade, ali dalje od županovih vrata nije otišao. Lončanicu sa stablom ostavio je pred vratima.

Miro Bulj tvrdi: Došlo je do ekološke katastrofe na Krki
Miro Bulj tvrdi: Došlo je do ekološke katastrofe na Krki

O cijelom se slučaju kratkim priopćenjem oglasio i župan Blaženko Boban, koji je potvrdio da je bio na sastanku kluba vijećnika gdje se pripremao za sjednicu splitsko-dalmatinske Županijske skupštine. Kaže da su ga suradnici izvijestili da je Bulj "nasilničkim ponašanjem, ujedno maltretirajući djelatnike županije, želio nastaviti izvoditi svoj performans ispred njegove kancelarije".

"Smatram takvo ponašanje krajnje neprimjerenim osobi koja je u isto vrijeme i saborski zastupnik i vijećnik u Županijskoj skupštini, gradski vijećnik Sinja i vijećnik u Mjesnom odboru Suhača. Ovo je još jedna u nizu cirkuskih predstava Mire Bulja, čovjeka koji sjedi na četiri fotelje, ali nigdje nema odgovornosti. Umjesto da je danas na svom radnom mjestu, za čije nepojavljivanje i nerad ga narod plaća, vjerujem da je spojio vikend, a zbog naplate dnevnice, trebao je biti zabilježen i kamerom", poručio je Boban.

Kad je riječ o odlaganju otpada, zna se što je čija odgovornost. Županija ima obvezu napraviti regionalni centar čistog okoliša, a zadatak jedinica lokalne samouprave je poštovati sve zakonom predviđene elemente kako bi se što kvalitetnije uklopili u županijski regionalni centar. "Kako Miru Bulja više nitko ozbiljno ne shvaća, od njegove vlastite lokalne sredine, do nacionalnog parlamenta, suvišno je nekom kao što je Miro Bulj objašnjavati stvari koje uče naši osnovnoškolci",  zaključio je Boban. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina