Obavijesti

News

Komentari 918

'Nije vas prijavila Cro-Udba nego ja, Hrvatica iz Australije'

'Nije vas prijavila Cro-Udba nego ja, Hrvatica iz Australije'
1

Žena, koja se predstavila samo kao Hrvatica iz Australije, na Scribdu je objavila pismo Velimiru Bujancu i objasnila da je ona upozorila vlasti u toj zemlji da mu ne izdaju vizu

VIDEO

Njezino pismo prenosimo u cijelosti. Pismu je priložila i formular anonimne prijave koju je ispunila:

Slijedom napisa raznih portala i komentara vaših pratitelja na društvenim mrežama, obraćam vam se ovim putem da vam kažem da sam vas ja prijavila australskim vlastima.
Nisam ni Cro-Udbaška ni srpska diplomacija kako ste objavili (zapravo i ne znam što je to), nisam ni pripadnik vražjih sila, sila mraka i slično kako vjeruju vaši sljedbenici. Hrvatica sam u Australiji. Rođena u Hrvatskoj. Najobičnija građanka. Obični mali čovjek koji voli Hrvatsku i kojoj je zbog osoba poput vas ponekad neugodno reći da je iz Hrvatske.
Na žalost ne mogu se potpisati punim imenom i prezimenom jer se ne osjećam najugodnije kad čitam komentare koje dobivate u ime podrške. Zaista sebe, svoju obitelj i prijatelje i ovdje i u Hrvatskoj ne želim izlagati neugodnostima. I to "neugodnostima" kažem blago i s vjerom da poziv na linč i zveckanje oružjem na vašoj Facebook stranici i ostalim stranicama podrške, nije ništa doli odraz dokolice nekolicine Hrvata kojima bi dobro došao tečaj hrvatskog jezika. Ali ipak ću biti oprezna i ostati anonimna.

A zašto sam vas prijavila?


Možda zato što se bojim da bijelci niskog rasta koji ulaze u tuđe zemlje siluju, pljačkaju, prenose sidu i tuberkulozu? No, ne bi li to onda bila diskriminacija na temelju boje kože i fizičkih predispozicija? To baš ne bi bilo cool i zapravo nije u skladu s mojim uvjerenjima.

Nakon Bujanca, viza za put u Australiju poništena i Sedlaru
Nakon Bujanca, viza za put u Australiju poništena i Sedlaru


Možda se bojim da ulaskom u moju drugu domovinu zapravo želite širiti svoja vjerska i politička uvjerenja koja nisu u skladu s mojima? To isto baš ne bi bilo cool jer...sloboda govora...

Možda sam vas prijavila zbog vaše kriminalne prošlosti ili zato što mi kao i svakom civiliziranom čovjeku smeta svastika na fotografijama na koje ste ponosni? Vjerujem da ni australska vlada ne odobrava poziranje sa svastikom. U procesu odobravanja vize procjenjuju i karakter osobe koja želi ući u zemlju.

Mislite li da australska vlada blagonaklono gleda na pravomoćno osuđene u slučajevima povezanim s konzumiranjem i stavljanjem droge u promet? Iako to samo po sebi možda i nije bio razlog odbijanja, možda ste pri apliciranju za vizu zaboravili spomenuti taj detalj pa vas se naknadnom provjerom uhvatilo u laži - laganje na aplikaciji za vizu prema australskim zakonima jest razlog za odbijanje vize, ali to već znate jer vam je to lijepo pisalo prilikom apliciranja.

Možda sam samo skrenula pažnju australskim vlastima na to da dolazite kao turist a za vaš nastup bih trebala platiti 20 australskih dolara. Znate li da se na to plaća porez, a s turističkom vizom i nemate pravo na rad u Australiji. Na e-Visitor vizi, koju ste prikladno samo djelomično objavili na svojoj Facebook stranici, vam to jasno piše. Znate li da Australija i Hrvatska nažalost nemaju sporazum o dvostrukom oporezivanju pa bi stoga trebali za isto platiti porez i u Hrvatskoj.

Jeste li vi to možda htjeli prevariti svoju napaćenu domovinu za porez?

Zbog Bujanca i govora mržnje zabranili emitiranje TV kućama
Zbog Bujanca i govora mržnje zabranili emitiranje TV kućama

Pismo za Velimira Bujanca: ... by on Scribd

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 918
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"