Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Todorić opet piše: Nijedan euro nije na mom privatnom računu

None Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne. Činjenica je da u izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke, kaže Todorić

Ivica Todorić se i u utorak oglasio na svojem blogu.

Njegovo priopćenje objavljujemo u cijelosti.

"Prisiljen sam reagirati na lažne i tendenciozne ocjene izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka koji u svrhu stvaranja senzacionalističke klime zbog navodno nezakonitih troškova obmanjuje javnost i institucije pravne države. Radi istinitog informiranja javnosti ističem stoga činjenice koje su Anti Ramljaku dobro poznate, a ipak ih zlonamjerno interpretira.

Točno je da je meni osobno Agrokor d.d. odobrio pozajmicu i transferirao 650 milijuna kuna. No, isto tako je točno da je taj novac istovremenu otišao EBRD-u za isplatu njihovog udjela kada su izašli iz vlasništva  čime su otkupljene dionice Agrokora. Također, istina da mi je Agrokor odobrio i pozajmicu od 192 milijuna kuna, kao što je i istina da je taj novac istovremeno transferiran za kamate Pik toggle kreditora. Nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu. Za ove transakcije postoji sva valjana dokumentacija u Agrokoru, i nikakvog skrivanja niti nelegalnih isplata kako insinuira Ramljak nije bilo.

Da me Vlada neustavnim Lex Agrokorom nije onemogućila u restrukturiranju i vođenju Koncerna, sve bi se obveze podmirile iz stvorene vrijednosti moje kompanije. Također, na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne. Činjenica je i da u cijelom izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke u računovodstvenim i revizorskim standardima, o čemu ću, nakon dubinske analize, dati svoj cjeloviti osvrt".

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (53)
  • Dakle, koncern Agrokor je tebi kao privatnoj osobi odobrio kredit (sam sebi si odobrio, da budemo iskreni), da bi ti onda, kao privatna osoba, plaćao Agrokorove obveze? Kog ti lažeš, Todoriću? Zašto Agrokor sam nije podmirio to što već je trebao, zašto je to išlo preko tebe kao privatne osobe, Todoriću?

    10. 10. 2017,   12:42
  • Da spustimo to na osnovne razine - gazda kafića ne može samo doći u svoj kafić i uzeti novce iz blagajne, to je protuzakonito, to nisu njegovi novci, to su novci firme (kafića). Gazdi se isplaćuje plaća na način kao i svim ostalim djelatnicima. Potpuno isto vrijedi i na razinama koncerna, nema nikakve razlike. Razlika je samo što je ovaj u kafiću uzme sto kuna, a todorić milijun.

    10. 10. 2017,   12:49
  • Pa normalno kad si sve novce prebacio na druge račune...

    10. 10. 2017,   12:41