Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nijedna vlada nije bila tako arogantna prema Istri kao ova'

None Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Odnos svih HDZ-ovih vlada prema Istri je bio diskriminirajući, ali nijedna vlada nije pokazala takvu aroganciju prema Istri kao ova aktualna, kažu čelnici IDS-a

Predsjednik i potpredsjednik IDS-a Boris Miletić i Valter Flego u petak su iskazali su duboko razočarenje ponašanjem Vlade prema Istarskoj županiji, ističući da je odnos svih HDZ-ovih vlada prema Istri bio diskriminirajući, ali da nijedna vlada nije pokazala takvu aroganciju prema Istri kao ova aktualna. 

- Žalosno je da predsjednik Vlade u velikom stilu danas dolazi s ministrom obići radove na Istarskom ipsilonu te otvarati super luksuznu ACI marinu u Rovinju, dok 30 kilometara dalje u sablasno praznom brodogradilištu radnici Uljanika čekaju da im netko kaže što će biti s njima - kazao Flego na konferenciji za novinare u Puli.

Vlada neljudski zavlači radnike i odgađa odluku o Uljaniku 

Vladu je optužio da zavlači radnike Uljanika i odgađa odluku o tom pulskom brodogradilištu dok europski izbori ne prođu, što je ocijenio prije svega neljudskim, a onda i neodgovornim te štetnim.

Karlovac: Izjave za medije nakon sjednice Vlade MARIĆ: 'Pokušat ćemo spasiti milijardu kuna jamstava za Uljanik'

- Doći u otmjenu ACI marinu, a kompletno ignorirati radnike Uljanika... to je nevjerojatno - istaknuo je Flego te napomenuo kako je ovo prvi put da vlada dolazi u Istru na neki protokolarni događaj na koji nisu pozvani predstavnici Istre.

- Vlada je bezbroj puta pokazala da joj Istra nije prioritet, da su joj strateški istarski projekti manje važni, a imamo toliko otvorenih tema i projekata o kojima s ministrima i premijerom u ovoj supercentraliziranoj državi trebamo pričati, želimo li da se realiziraju ili dovrše - poručio je Miletić i premijeru Andreju Plenkoviću zamjerio da degradira Istru time što na današnji posjet nije pozvao župana i gradonačelnika.

BrodogradiliÅ¡te Uljanik OSTAJU DO ČETVRTKA Šestorica osumnjičenih u aferi Uljanik u istražnom zatvoru...

 Ako se pogleda protekli period od 18 mjeseci, dodaje, onda je jedina konstanta po pitanju hrvatske brodogradnje neodlučivanje, nedonošenje odluka i odgađanje, iako brojke neumoljivo govore da je proces dovršetka gradnje brodova uz pomoć međufinanciranja u smislu opterećenja poreznih obveznika financijski isplativiji nego isplata protestiranih jamstava.

Vlada je situaciju s Uljanikom pretvorila u politički rat s Istrom 

 - Umjesto nekakvog rješenja, situaciju s Uljanikom Vlada je pretvorila u politički rat s Istrom, najrazvijenijom hrvatskom regijom u kojoj HDZ nema nikakav politički utjecaj i koju na svaki način pokušava poniziti - naglasio je Miletić. Dodao je kako će premijer danas posjet Rovinju iskoristiti za slikanje među luksuznim jahtama, daleko od pogleda radnika praznog Uljanika. 

OTVORENO PISMO VLADI: 'Kome je u interesu uništiti brodogradnju na Kvarneru?'

- Prošlo je godinu i pol dana, a mi nemamo nijedan odgovor o tome što ova država misli o industrijskoj proizvodnji i brodogradnji, ljudi su ostali bez prihoda. Vlada ne pokazuju ni minimum suosjećanja, štoviše krajnje je bahata i nepristojna - zaključio je Miletić, koji je dolazak navodno zainteresiranih kineskih partnera ocijenio pozitivnim.

Komentari (48)
  • Eh lopino mileticu, ovi su preblagi prema vama, najprije treba vas strpati u Remetinac, tebe, flegu, jakovcica i obersnela, ni linica ne treba izgubiti iz vida. Nadam se da je vasem lopovluku dosao kraj.

    26. 4. 2019,   11:57
  • Javili se "veliki dobročinitelji", Istre. Vi ste za sve i krivi. Istina boli, tugo moja pređi na drugoga. Vidi se tko je arogantan, Miletiću i Flego, možete li se pogledat u zrcalo?

    26. 4. 2019,   11:59
  • Ova dvojica plus jakovcic misle da su im tate napravili more a Istru ostavili u naslijedje dok im IDS dodje kao carobni stit koji ih spasava od njihovih (NE) djela.

    26. 4. 2019,   12:53