Obavijesti

News

Komentari 86

Nijemac optužio Jakovčića za reket, on ne komentira 'idiote'

Nijemac optužio Jakovčića za reket, on ne komentira 'idiote'
1

Nakon što se Georg List požalio Jakovčiću da ga čelnici Motovuna žele reketariti, Jakovčić mu je navodno rekao da uloži pola milijuna eura u firmu njegova prijatelja

VIDEO

Njemački investitor Georg List uložio je već pet milijuna eura i čeka već 12 godina kako bi pokrenuo polo projekt kraj Motovuna.

- Ne komentiram idiote! - rekao je zastupnik u Europarlamentu Ivan Jakovčić novinarima HTV-a. List je ispričao kako se došao požaliti tadašnjem istarskom županu Jakovčiću kako ga općinski čelnici žele reketariti. Jakovčić ga je pozvao u Poreč i dočekao ga u restoranu Cotton Club s Brankom Curićem. Saslušao je Listove probleme i predložio:

- Trebali biste uplatiti 500.000 eura u tvrtku gospodina Curića i on će riješiti probleme u vašem projektu - ispričao je Nijemac i dodao kako ga je to šokiralo. Odbio je to jer je već platio 300.000 eura najboljim svjetskim konzultantima, a Curić nije imao iskustva s polo projektima.

- Nakon što sam ih odbio, moj projekt potpuno je blokiran - ispričao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

List je 2002. upoznao tadašnjeg načelnika Općine Motovun Slobodana Vugrineca koji mu je rekao da je na jednom dijelu doline Mirne moguće razviti polo projekt. Općina Motovun i Istarska županija u suradnji s Listom 2004. pokrenula je izmjene Županijskog i Općinskog prostornog plana. List je u Švicarskoj osnovao tvrtku preko koje je želio prikupiti sredstva za investicije. Pisma namjere Općini Motovun poslalo je nekoliko investitora iz Saudijske Arabije, Mađarske te iz švicarskih banaka.

Iako je List tražio drugu lokaciju, čelnici su odredili tri zone na parcelama u vlasništvu općinskih vijećnika i njihovih prijatelja koji su kupovali zemlju paralelno s donošenjem izmjena plana. Dvije zagrebačke obitelji kupile su jedno zemljište za 16.000 eura i nudili ga Listu za 1,2 milijuna eura.

List je dobio tri dosadašnja sudska postupka, ali Općina unatoč upozorenju suda da nema aktivnu legitimaciju u sporu i dalje podnosi žalbe. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.