Obavijesti

News

Komentari 2

Nijemci protjerali Ruse, odbili surađivati u istrazi ubojstva

Nijemci protjerali Ruse, odbili surađivati u istrazi ubojstva
1

Rusija niječe svaku umiješanost u ubojstvo Gruzijca te je brzo odgovorila da će jednakom mjerom uzvratiti na njemački potez za koji je rekla da nije "prijateljski"

VIDEO

Njemačka je protjerala dva zaposlenika ruskog veleposlanstva zbog nesuradnje Moskve u istrazi ubojstva gruzijskog državljanina u Berlinu za koje njemačko državno odvjetništvo sumnjiči ruske ili čečenske vlasti.

Rusija niječe svaku umiješanost u ubojstvo Gruzijca te je brzo odgovorila da će jednakom mjerom uzvratiti na njemački potez za koji je rekla da nije "prijateljski".

Odnosi Rusije s Njemačkom i drugim državama zapadne Europe već su napeti zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovi kćeri na britanskom tlu 2018. 

- Ovim potezom njemačka vlada reagira na činjenicu da ruske vlasti nisu dovoljno surađivale u istrazi ubojstva osobe Tornike K. u parku u Berlinu - objavilo je u srijedu njemačko ministarstvo vanjskih poslova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Muškarac poznat i kao Zelimkhan Khangoshvili u kolovozu je ubijen s dva metka u glavu u parku u središtu Berlina na putu u džamiju. Taj je Gruzijac nekada uz protumoskovski nastrojene borce ratovao u ruskoj autonomnoj pokrajini Čečeniji. 

Tužiteljstvo smatra da dovoljno dokaza upućuje na to da je naručitelj ubojstva ruska država ili čečenske vlasti. 

Rusko ministarstvo vanjskih poslova ljutito je odgovorilo na optužbu. "Izjave njemačke strane o protjerivanju dva zaposlenika ruskog veleposlanstva u Berlinu smatramo neutemeljenima i one nisu prijateljske. Bit ćemo prisiljeni odgovoriti recipročnom mjerom", prenijele su ruske novinske agencije izjavu mvp-a. 

Kremlj je i ranije opovrgnuo svaku umiješanost u ubojstvo Gruzijca. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu