Obavijesti

News

Komentari 75

Nijemci uhitili tinejdžera (15): I on je htio napraviti pokolj?

Nijemci uhitili tinejdžera (15): I on je htio napraviti pokolj?
1

Mladić je bio u kontaktu s Alijem Davidom Sonbolyjem (18) koji je u petak u Münchenu ubio osmero ljudi, više ih ozlijedio, a ond asebi pucao u glavu

VIDEO

Njemačka je policija uhitila tinejdžera (15) u Ludwigsburgu zbog sumnje da je pripremao pokolj. Izgleda da je bio u kontaktu s Alijem Davidom Sonbolyjem (18) koji je u petak u Münchenu ubio osmero ljudi, više ih ozlijedio, a onda sebi pucao u glavu. Mladić je uhićen u noći na utorak, a policija je do njega došla istragom kontakata na interenetu koje je imao Ali. Policija je kod osumnjičenog našla fotografije koje ukazuju na to da je planirao pokolj. Osim toga našli su i metke, noževe, bodeže, kemikalije i materijal za izradu eksplozivnih naprava te plan bijega. Mladić je policiji priznao da je planirao napad zbog osobnih problema i problema sa školskim kolegama, ali da je u međuvremenu od toga odustao, piše Bild

Njemačka: Atentator iz Ansbacha bio instruiran?

Sirijski napadač-samoubojica Mohammad Daleel (27) , koji se u nedjelju navečer u bavarskom Ansbachu raznio pred ulazom na jedan open-air glazbeni festival, imao je uoči atentata kontakte s nekim tko je na njega vršio utjecaj, rekao je u srijedu bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann.

„Napadač je očito bio u direktnom kontaktu s nekim tko je imao značajnog utjecaja na atentat“, priopćio je Joachim Herrmann (Kršćansko-socijalna unija CSU) na rubu sastanka bavarskog kabineta u Gmundu, južno od Muenchena.
 Kako je priopćeno, u mobitelu atentatora, 27-godišnjeg Sirijca, pronađena je „intenzivna“ komunikacija koja je okončana kratko prije samog atentata u kojem je ozlijeđeno 15 osoba, od čega tri teže. Zasad se ne može sa sigurnošću utvrditi radi li se o kontaktima s nekim od predstavnika terorističke organizacije „Islamska država“ koja je odmah nakon napada preuzela odgovornost.
 Teroristička skupina Al Nabaa je u utorak objavila kako je 27-godišnji Sirijac, koji se nalazio na psihijatrijskom liječenju, radio po direktnim nalozima IS-a i da je bio njihov „vojnik“.
 Sirijac iz Alepa je u ratu izgubio suprugu i sina, a u Njemačkoj mu je odbijen zahtjev za azilom i prijetilo mu je protjerivanje u Bugarsku, gdje je već jednom podnio zahtjev za azilom. Prema jednom ranije obavljenom vještačenju, atentator je još prošle godine proglašen „suicidalnim“. 
„Nakon smrti supruge i sina, pacijent više ne vidi izlaza“, stoji u vještačenju.
 Sigurnosna situacija u Njemačkoj je napeta nakon serije od četiri napada koji su se dogodili u roku od tjedan dana i od kojih su dva s islamističkom pozadinom.

Eksplozija: Raznijeli su kofer kod prihvatilišta za migrante

U neposrednoj blizini prihvatilišta za migrante u Zirndorfu u Bavarskoj je u srijedu popodne došlo do snažne eksplozije. Prema prvim informacijama netko je detonirao kofer koji je bio prepun sprejeva. Bild piše kako nema ozlijeđenih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.