Obavijesti

News

Komentari 140

Nikad gora najezda komaraca u Osijeku: 'Ne možemo živjeti...'

Nikad gora najezda komaraca u Osijeku: 'Ne možemo živjeti...'
1

Opet ista priča - rekao je umirovljenik i dodao da ga spašava tableta protiv komaraca koju svaku večer uključuje. Komarci otkako je ugrijalo, doslovno teroriziraju Osječko-baranjsku županiju

VIDEO

Probudio sam se i sve mi je nekako bilo čudno. Vidim - crni se parket, plahte na krevetu, namještaj...Prišao sam bliže, a ono, komarac do komarca, svi uginuli, rekao je Slobodan Brozović (71) iz Osijeka.

Odmah se prihvatio posla i pomeo cijelu sobu. Na hrpi su bile stotine komaraca. Bilo je to u utorak. Danas smo ga nazvali da provjerimo situaciju.

- Opet ista priča - rekao je umirovljenik i dodao da ga spašava tableta protiv komaraca koju svaku večer uključuje. Komarci otkako je ugrijalo, doslovno teroriziraju Osječko-baranjsku županiju. Zavukli su se u kuće, stanove, stubišta zgrada, a krcati su ih i parkovi.

Navečer u njima ne sjedi baš nitko.

- Kako još nismo postavili komarnike, moja obitelj i ja od ovih se napasnika branimo spuštanjem roleta i zamračivanjem prostorija navečer - rekao je čitatelj Igor Ižakovič.

U osječkoj gradskoj upravi tvrde kako sve rade u skladu s nalozima struke, odnosno preporukama stručnjaka iz Zavoda za javno zdravstvo. Poručili su za Glas Slavonije kako je za sve kriv Kopački rit, koji je zaštićen i ne smije ga se zaprašivati, pa to komplicira cijelu situaciju. Razgovarali smo i sa zamjenikom načelnika općine Darda, koji se slaže s tom tvrdnjom.

- Problem je ne samo u Kopačkom ritu nego i u zaštićenom rezervatu Dunav-Drava-Mura. Mi o svom trošku zaprašujemo čak jednom tjednom i vjerujte, to nije jeftino. Ali sve je uzalud. Država ne dozvoljava da se riješe ta zaštićena močvarna područja. Draži su im komarci, a naši građani neka pate - rekao je dogradonačelnik Antonio Branilović.

U Ministarstvu zaštite okoliša tvrde da Kopački Rit ipak tretiraju protiv komaraca, osim zoološkog rezervata, a da u rezervatu Dunav-Drava-Mura ne postoji nikakva zabrana. Misle da je problem u nepravodobnom i nekoordiniranom tretiranju komaraca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.