Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nikad viđeno: GPS je doveo u Zagreb, a krenula u Bruxelles

None Foto: PIXSELL 3

Belgijka (67) je slijepo vjerovala navigaciji u autu. Završila je čak 1450 kilometara daleko od svog cilja. Tek kad je vidjela natpis 'Zagreb', postala je sumnjičava

Belgijka Sabine Moreaux (67) iz gradića Solre-sur-Sambre prošle subote krenula je prema glavnom gradu Bruxellesu kako bi se sastala s prijateljem. U 70 km udaljeni grad trebala je stići za sat vremena. 

Sabine je uključila GPS sustav. S nogom na gasu vjerovala je uputama i nije se zaustavljala. Prolazila je kraj prometnih znakova na njemačkom i francuskom, no to joj nije bilo čudno. 

Nije se začudila ni što je morala dvaput stati kako bi natočila gorivo i odmorila se kraj ceste. 

Pa čak joj je bilo normalno što je, umorna od vožnje, u Njemačkoj izazvala manju nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen jedan vozač, što ju je stajalo dodatnih 300 eura.

Tek 1450 kilometara dalje, kad je vidjela natpis 'Zagreb', postalo joj je sumnjivo, te je shvatila da nešto nije kako treba. 

- Kad sam prošla Zagreb, sinulo mi je da bih se trebala istim putem vratiti. Na odredište sam stigla u ponedjeljak - rekla je. 

Njezin zabrinuti sin nije ju mogao dobiti na telefon od subote, pa je pozvao policiju, koja je provalila u njezinu kuću. Bojali su se da se ubila. 

Ovu nevjerojatnu priču objavio je list Amstaad, ali i drugi strani mediji.

Ostaje nejasno kako je žena prešla hrvatsku granicu.

Komentari (265)
  • pa kome bi normalnom to bilo sumnjivo ,ja sam jednom iz zagreba išo u bjelovar i nakon par dana vožnje kad sam vidio kineza posumnjao da nešto nije kako treba,.............

    13. 1. 2013,   16:38
  • ovo je izmišljena vijest, ok u europi nema granica ali prilikom ulaska u RH bi morala pokazati osobnu, tako da uz sve to kako nije tankala, odmarala se i slično ovo ne drži vodu.

    13. 1. 2013,   16:38
  • Podhitno joj treba oduzeti GPS..i vozačku....:)

    13. 1. 2013,   16:36