Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nikada viđena snimka: Kamioni i automobili padali su u smrt...

None Foto: Screenshot/youtube

Nekih 30 do 35 automobila i tri kamiona palo je s visine od 45 metara. Vijadukt se nalazio iznad rijeke, željezničke pruge i dva skladišta. Bio je ključan prometni pravac u gradu

Dosad neviđena snimka vijadukta Morandi u Genovi koji se srušio u kolovozu prošle godine objavljena je u ponedjeljak. Riječ je o snimci nadzorne kamere tvrtke Ferrometal.

Objavljena je nakon što ju je tužiteljstvo položilo među dokumente drugog kruga istrage. Poginulo je 43 ljudi, a među njima su bila i djeca.

Vijadukt je bio sagrađen 1960-ih, a prije tri godine profesor građevinarstva na Sveučilištu u Genovi Antonio Brencich ocijenio je da je most 'građevinski neuspjeh' s 'jako visokim troškovima održavanja'. Vijadukt, koji su mještani zvali Bruklinski most, urušio se u tijekom nevremena.

Nekih 30 do 35 automobila i tri kamiona palo je s visine od 45 metara. Vijadukt se nalazio iznad rijeke, željezničke pruge i dva skladišta.

Bio je ključan prometni pravac u gradu povezujući ceste koje idu prema Francuskoj i Milanu. I dalje se istražuje zašto se točno urušio i tko je kriv. 

Komentari (30)
  • Čemu to? Tko takve stvari gleda? Imajte obzira.

    1. 7. 2019,   13:17
  • Nije baš da se nešto vidi a nije baš da su automobili i kamioni padali u smrt već ljudi u njima.

    1. 7. 2019,   12:20
  • A snimak ono.......... 5fps

    1. 7. 2019,   13:34