Obavijesti

News

Komentari 20

Nikakav čin mržnje i terora ne može promijeniti ono što jesmo

Nikakav čin mržnje i terora ne može promijeniti ono što jesmo
3

"Sada znamo dovoljno da možemo reći kako je to čin terora i mržnje", kazao je američki predsjednik u veoma kratkom govoru koji se izravno prenosio iz Bijele kuće

VIDEO

Američki predsjednik Barack Obama osudio je u nedjelju najgori pokolj u Sjedinjenim Državama u kojemu je 50 ljudi ubijeno u gay klubu na Floridi nazvavši ga "činom terora i mržnje".

"Sada znamo dovoljno da možemo reći kako je to čin terora i mržnje", kazao je američki predsjednik u veoma kratkom govoru koji se izravno prenosio iz Bijele kuće.

"Nikakav čin terora i mržnje ne može promijeniti ono što jesmo", istaknuo je dok se u zemlji zaoštrila retorika protiv homoseksualaca i muslimana, napose zbog predsjedničke utrke.

Kandidat republikanske stranke Donald Trump koji je tijekom čitavih predizbora poticao na mržnju, izrazio je "zadovoljstvo" što je bio u pravu u vezi s radikalnim islamističkim terorizmom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zatražio je ostavku predsjednika ne bude li htio rabiti taj izraz drag desnici, ali se predsjednik Obama odbija njime koristiti kako ne bi stigmatizirao čitavu jednu zajednicu.

U.S. President Barack Obama speaks about the worst mass shooting in U.S. history that took place in Orlando, Florida, at the White House in Washington.

Obama je ocijenio da je "FBI (savezna policija) dobro učinio što je počeo istragu zbog terorizma", premda ubojičini motivi još nisu jasni.

Usto je odlučio da se sve zastave na saveznim zgradama spuste na pola koplja u počast žrtvama.

Ubojicu su mediji identificirali kao 29-godišnjeg Omara Seddiquea Mateena, američkog državljanina afganistanskog podrijetla. Napadač je djelovao sam i ustrijeljen je u pucnjavi s policijom.

Navodno je prisegnuo na vjernost skupini Islamskoj državi tijekom poziva broja hitne službe, prenose CNN i NBC.

AMAQ, novinska agencija povezana s džihadistima IS-a, također tvrdi da je ubojica "borac IS-a".

Uz 50 mrtvih, u pokolju je i 53 ranjenih, po zadnjem izvješću vlasti koje su pozvale na darivanje krvi.

Ministar unutarnje sigurnosti Jeh Johnson i ministrica pravosuđa Loretta Lynch otkazali su sudjelovanje na ministarskoj sjednici predviđenoj u Pekingu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag