Obavijesti

News

Komentari 56

Nikola Grmoja: Ma, neću se ispričati za izrečeno u Saboru

Nikola Grmoja: Ma, neću se ispričati za izrečeno u Saboru
1

Zastupnik Mosta Grmoja smatra da to što je predsjednika Sabora kritizirao nije uvreda nego karakteristika njegove politike. Gordan Jandroković za sada šuti

VIDEO

Verbalni okršaj i uvrede predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića (HDZ) i Nikole Grmoje (Most) obilježili su kraj saborskog zasjedanja. Grmoja je Jandrokovića oslovio s Njonjo te optužio HDZ-ovce za izdaju naroda i nacionalnih interesa. Predsjednik Sabora izgubio je živce i Grmoji poručio: “Reći da ste smeće je malo”.

Dan nakon incidenta zastupnik Grmoja kaže da se neće ispričati niti od šefa Sabora očekuje ispriku. Smatra da nije pretjerao oslovljavajući ga Njonjo.

- To nije uvreda nego karakteristika njegove politike - rekao je zastupnik Mosta.

- Kad mi to kaže Jandroković, ja sam ponosan. Iza svega što sam rekao stojim, ni jednu crticu ne mislim povući, a zašto na mene ovako burno reagiraju, vrijeđaju, kreću u fizičke obračune, ne znam. Ja nemam oraha u džepovima i afera - ustvrdio je Grmoja.

Sve je počelo kad su vladajući u Saboru odbacili Mostov prijedlog o proglašenju isključivoga gospodarskog pojasa i zakon kojim se od teleoperatera traži da kod postavljanja baznih stanica ishode građevinsku dozvolu. Grmoja je prozvao Jandrokovića da je radio protiv interesa Hrvata u BiH, što, kaže, pokazuju dokumenti Wikileaksa, Branka Bačića da je nosio crne torbe u aferi Fimi media i Josipa Borića jer je bio pomoćnik ministra Božidara Kalmete dok su se bojili tuneli. Nakon što su se ugasile kamere, Grmoja tvrdi, s njim su se počeli obračunavati HDZ-ovi zastupnici Josip Đakić, Franjo Lucić, Martin Baričević i Davor Lončar.

- Rekao sam im da su privatizacijski skakavci koji su opustošili Slavoniju više nego četnici, a sad slavonsku zemlju predaju Rusima - otkriva Grmoja. Jandroković se o svemu nije očitovao, no incident su komentirali premijer i ministri. Premijer smatra da je stupanj primitivizma koji pokazuju u Mostu kontinuitet koji najbolje govori o njima. Uvjeren je da ljudi to vide i prepoznaju.

- Siguran sam da će zastupnici Mosta prionuti i u gradnju umjetnih otoka te da će ovu energiju koju dezinformacijama plasiraju u Sabor, umjesto energije valova i mora, iskoristiti da popune sadržaje koje u odnosu na ZERP daje isključivi gospodarski pojas - rekao je premijer.

Ministar Tomislav Ćorić smatra da je Jandroković adekvatno odgovorio na divljaštvo Nikole Grmoje.

- Mislim da je bio efikasan način da se to zaustavi - rekao je Ćorić iako svjestan da bi svi u javnosti trebali dobro pripaziti na komunikaciju.

Arsen Bauk (SDP) stava je da su žuti karton zaslužili i Grmoja i Jandroković. Od predsjednika Sabora, priznaje SDP-ovac, do sada još nije čuo da tako govori te smatra da je prešao crtu kontrole.

Ova loša reakcija, kaže, poziv je drugima da ga pokušaju izbaciti iz takta.

Politički analitičari smatraju da je u pitanju borba za vidljivošću, odnosno za rejting na euroizborima. Saborski zastupnici otišli su na dva tjedna stanke zbog europskih izbora. Među zastupnicima je 30 kandidata koji se 26. svibnja bore za fotelju u Bruxellesu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"