Obavijesti

News

Komentari 32

Nikola Grmoja: Možda jesmo CSI Hrvatska, ali nismo Udba

Nikola Grmoja: Možda jesmo CSI Hrvatska, ali nismo Udba
1

Mislim da smo podnijeli puno kaznenih prijava, rekao je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja dodavši kako treba pričekati jer još nemaju cjelokupnu dokumentaciju...

VIDEO

Nakon što su na sjednici Sabora Klubovi zastupnika zatražili stanku zbog gašenja Istražnog povjerenstva za Agrokor, a oporbeni zastupnici ukazali na prodaju tvrtke Vupik Ivici Todoriću i optužili državni vrh za umiješanost, Mostov Nikola Grmoja poručio je novinarima kako su oni u sabornici iznijeli sva ona saznanja koja su uspjeli do sada prikupiti. 

Naime, šef Mosta Božo Petrov prvi je raspalio paljbu u sabornici iznijevši optužbe na račun Martine Dalić, Zdravka Marića, Gordana Jandrokovića i premijera Andreja Plenkovića da su direktno umiješani u aferu Agrokor i da su 2010. sudjelovali u odluci prodaje državne tvrtke Vupik Ivici Todoriću. 

Kako je istaknuo Grmoja, Vupiku je država trebala isplatiti ratnu odštetu, no to nije učinila već ju je isplatila Todoriću u iznosu 300 milijuna kuna, a koji je Vupik kupio za 30 milijuna kuna. 

- To detaljno još treba istražiti, ali činjenica je da je ratna šteta postojala. Ja sam se čuo i s nekim novinarima koji su pisali u to vrijeme o tome kako ratna šteta nikad nije naplaćena, a činjenica je da je, nakon što je Todorić kupio Vupik, ona naplaćena. I treba ispitati odgovornost onih koji su odluku o privatizaciji Vupika donijeli, kao i činjenicu da država nije Vupiku ratnu štetnu platila, a Ivici Todoriću je nakon što je Vupik došao u njegovo vlasništvo - istaknuo je Grmoja. 

Na pitanje novinara hoće li zbog tih saznanja podnijeti kaznenu prijavu, Grmoja je poručio kako će "učiniti sve da ovaj kriminal koji oni žele zataškati i gurnuti pod tepih izađe na svjetlo, kao što smo učinili i s arhivima."

- Mislim da smo podnijeli puno kaznenih prijava. Kolega Borić me zove da sam CSI Metković. Ja bih mu poručio da možda jesmo CSI, ali nismo Udba. I nismo CSI Metković nego CSI Hrvatska jer nas ima svugdje - istaknuo je Grmoja dodavši kako treba pričekati jer još nemaju cjelokupnu dokumentaciju. 

'Činjenica je da je Šeks bio operativna veza službe državne sigurnosti'

- Trebali smo imati Povjerenstvo na kojem smo trebali doći do sve te dokumentacije, no sada ne možemo jer je Povjerenstvo ugašeno. Dio nam je dostavljen i to iz Agrokora i treba vidjeti što je isplaćeno i napravljeno. Ja sam među tom dokumentacijom našao i sporni ugovor između Marije Rohatinski i Agrokora - rekao je Grmoja.

Na upit novinara da komentira Vladimira Šeksa i njegovu vezu s Udbom, Grmoja je poručio kako je on sada problem Plenkovića i HDZ-a. 

- Ja ne bih više uopće komentirao Vladimira Šeksa. Činjenica je da je on bio operativna veza službe državne sigurnosti. Ja sam svjestan da oni sad pokušavaju to umanjiti. Bio je čak danas neki komentar u jednim dnevnim novinama u smislu da ovo što je Šeks napravio je kamilica prema Perkoviću. Znači poruka je da Šeks nije bio veliki udbaš, nego mali - rekao je Grmoja. 

Na pitanje zna li s kim je Hrvatska u hibridnom ratu, poručio je kako on to ne zna. Ističe kako nije dobro da se bilo kakva kritika vlasti proglašava hibridnim ratom. 

- Mislim da bi premijer trebao reći s kim je to Hrvatska u hibridnom ratu, tko su ti koji vode rat protiv Hrvatske, jesmo li to svi mi koji na neki način kritiziramo poteze vladajućih. Ja mislim da upravo u tom smjeru ide premijer i njegov PR. I svi oni koji pokušavaju kritizirati i nešto upozoravati su okarakterizirani kao da vode nekakav hibridni rat protiv RH. Sve što ja radim u svom političkom djelovanju radim upravo u korist Hrvatske kako bi ona bila uređenija i pravednija država - zaključio je Grmoja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...