Obavijesti

News

Komentari 2

Nikola Gruevski je pobjegao u diplomatskom autu Mađarske

Nikola Gruevski je pobjegao u diplomatskom autu Mađarske
1

Gruevski koji je premijersku dužnost obnašao od 2006. do 2016., putovao je "automobilom madžarskog veleposlanstva u Tirani s registarskim oznakama CD 1013A", dodaje policija

VIDEO

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski koji je pobjegao iz svoje zemlje kako ne bi dospio u zatvor, koristio se madžarskim diplomatskim automobilom, priopćila je u četvrtak policija Albanije, zemlje kroz koju je prošao.

Nikola "Gruevski je napustio albanski teritorij 11. studenog 2018. oko 19.11 sati na graničnom prijelazu Hani i Hotit, gdje je ušao u Crnu Goru", navodi se u priopćenju glasnogovornika albanske policije poslanom medijima u Tirani.

Gruevski koji je premijersku dužnost obnašao od 2006. do 2016., putovao je "automobilom madžarskog veleposlanstva u Tirani s registarskim oznakama CD 1013A", dodaje policija.

Gruevski kojeg makedonsko pravosuđe traži radi izdržavanja zatvorske kazne zbog zlouporabe vlasti, pobjegao je u Madžarsku, članicu Europske unije, gdje je zatražio azil.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Madžarski premijer Viktor Orban se dosad pokazao kao saveznik Nikole Gruevskog. G. 2017. mu je pružio potporu u kampanji za općinske izbore u Makedoniji.

Zajednička im je i neprijateljska retorika prema američkom milijarderu madžarskog podrijetla Georgeu Sorosu zbog njegova pomaganja imigracije.

Madžarska vlada je rekla da će taj zahtjev za azil proučiti "isključivo s pravnog gledišta".

Glasnogovornik Orbanove stranke Fidesza je u srijedu ocijenio da je Gruevski "progonjen i ugrožen od lijeve vlade koja očito uživa potporu Georgea Sorosa".

Makedonski socijaldemokratski premijer Zoran Zaev pozvao je u srijedu Madžarsku da ne pruži "utočište kriminalcima" i da "poštuje međunarodnu praksu" uskraćujući azil osobi koja je osuđena u pravnoj državi i za kojom je raspisana međunarodna tjeralica.

"Makedonija je strateški partner i važan saveznik Madžarske", ističe madžarska vlada u svom priopćenju.

Bivši predsjednik stranke VMRO-DPMNE (desnica) Nikola Gruevski osuđen je u listopadu na žalbenom sudu zbog toga što se u privatne svrhe koristio mercedesom vrijednim 600.000 eura plaćenim javnim novcem.

Gruevski, protiv kojeg se vodi još pet sudskih postupaka, drži da je sudski progon kojemu je izložen politički motiviran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a