Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preminuo muškarac kojeg je na Kvatriću 'pokosio' pijani divljak

None Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Aleksandar Kusalović (67) je u ponedjeljak doveden u bolnicu u komi s višestrukim ozljedama glave, mozga, prsnog koša, pluća, rebara, kralježnice, trbuha, jetre i obje noge...

Aleksandar Kusalović (67), koji je bio teško ozlijeđen u nesreći na Kvatriću, umro je danas u 11.05 sati na Rebru

U ponedjeljak je doveden u komi s višestrukim ozljedama glave, mozga, prsnog koša, pluća, rebara, kralježnice, trbuha, jetre i obje noge. Reanimirali su ga i operirali. No, ipak je nakon dva dana podlegao ozljedama. 

Foto: Čitatelj

- Poznajem ih, oni su mi bliski rođaci, čuo sam za strašnu nesreću. On je bio u mirovini od lani, radio je kao turistički vodič. Ona nije radila već neko vrijeme, ali bila je u općini u Dubrovniku. Oboje su tamo dugo živjeli i nisu imali djece - rekao nam je Predrag Kusalović, rođak obitelji iz Trebinja u BiH, odakle je Aleksandar rodom.

U Društvu turističkih vodiča u Dubrovniku samo su nam kratko rekli kako je Aleksandar najavio da mora ići u Zagreb na nekakav pregled.

Podsjetimo, na Aleksandra i njegovu suprugu Ljiljanu (61) u ponedjeljak navečer naletio je pijani Nikola Kovačević (26). Svojim Audijem A3 prvo udario u desni rubnjak nogostupa kojim se nastavio kretati, a nakon naleta na kutiju Elektre sišao je s nogostupa, prešao na kolnik Domjanićeve te naletio na metalnu ogradu, a potom na stup semafora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vozač je od ranije ima 21 prometni prekršaj

Policija ga zasad tereti samo za izazivanje prometne i nepružanje pomoći, no Državno odvjetništvo naložilo je dodatna vještačenja.

Nikola je sve donedavno imao zabranu upravljanja vozilom. Do ponedjeljka je skupio 21 prometni prekršaj. Policajci su ga prvi put ulovili da pijan vozi 2013. 

Neslužbeno doznajemo da nije učio na pogreškama pa je to isto napravio još četiri puta. Ipak, kaos u prometu izazvao je i 2011. kad je pijan uletio ljudima u dvorište kuće. Bio je mladi vozač, a automobil je imao više od 100 konjskih snaga.

Obitelji stradalih i ozlijeđenih nadaju se da se pijani vozač ovoga puta neće izvući tako lako i da će biti adekvatno kažnjen.

Komentari (282)
  • nadam se da ćemo nikolu pamtiti kao pionira početka dosuđivanja primjerenih kazni, kako je i sam poželio: "znaš ti ko sam ja"

    13. 4. 2016,   12:11
  • U dodatnom vještaćenju otkrit će se da i nije bio toliko pijan i da nije bila tolika brzina a u ponovljenom će se utvrditi da su se pješaci bacali na njega i pred njega te mu ometali nesmetani prolaz. Nakon toga naložit će se unesrećenima enormne isplate odštete za automobil i duševne boli.

    13. 4. 2016,   12:11
  • Zasto se covjeku s 21 prometnim prekrsajem vec nije oduzela vozacka?

    13. 4. 2016,   12:44