Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nina Kuluz osuđena za otmicu sina: 'Ne osjećam se krivom...'

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Alessandro Avenati/Facebook

Tijekom dokaznog postupka pregledane su presude talijanskog i hrvatskog suda o skrbništvu te presuda talijanskog suda o protuzakonitom odvođenju dječaka

Zbog odvođenja sina Cesarea starog godinu i pol dana iz Italije od oca Alessandra Avenatija te odlaska s njim van Hrvatske u BiH, na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od pet godina osuđena je Nina Kuluz (45) iz Splita, javlja Slobodna Dalmacija.

Nepravomoćna presuda objavljena je na Općinskom sudu u Splitu, na kojem je rasprava počela krajem 2016. godine, kada se predala policiji nakon četiri godine bijega, tijekom kojih je nju i dijete tražio Interpol.

Postupak je pokrenut kada Nina Kuluz nije postupila prema rješenjima talijanskog i hrvatskog suda iz 2012. godine, prema kojima je dječak trebao živjeti s ocem Alessandrom Avenatijem u Moncalieriju, uz zajedničko skrbništvo oba roditelja.

U studenome 2014. godine podignuta je optužnica protiv nje zbog kaznenog djela oduzimanja djeteta roditelju s ciljem da ga trajno zadrži. Kako je s njim nakon toga napustila teritorij Hrvatske, teretila se za teži, kvalificirani, oblik toga kaznenog djela, za koji je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Tužiteljstvo je za nju tražilo kaznu zatvora.

Na početku glavne rasprave optužena Kuluz kazala je kako se ne osjeća krivom, a među predloženim svjedocima bio je i muškarac koji je vodio nju i sina preko ilegalnog graničnog prijelaza u BiH.

Tijekom dokaznog postupka pregledane su presude talijanskog i hrvatskog suda o skrbništvu te presuda talijanskog suda o protuzakonitom odvođenju dječaka. Zatim i obiteljska anamneza Centra za socijalnu skrb iz Splita, liječnički nalazi, nalaz i vještačenje stalnih sudskih vještaka psihijatra i psihologa.

Komentari (117)
  • Evo majke godine. Satrala vlastito dijete, napravila od njega psihijatrijski slučaj, odvojila ga od oca, priuštila mu niz vještačenja, odvlačenja, povlačenja, lažan identitet, monade, a na kraju otišla u Italiju, zaposlila se i svakodnevno viđa malog. Sramota od žene. Da se nije znala iskontrolirat i stavit potrebe djeteta ispred vlastitih, već mu je cirkus napravila od života jer ju je netko navodno uvjedio/gurnio. Uh, strašno. Interpol je trebao interpretirati.

    5. 3. 2019,   23:23
  • Godina uvjetno... a da je otac nešto tako napravio dobio bi 10 godina

    5. 3. 2019,   22:30
  • Ne osjeca se krivom ali ilegalno udje u hrv. sa djetetom umjesto legalno preko Hrv. granice.?!. nije mi zao njih nerazumnih starih egoista, zao mi maleckog zbog tako neozbiljnih roditelja i svega onog sto je morao proci ..

    5. 3. 2019,   23:10