Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nina Kuluz u Italiji osuđena na tri godine i 4 mjeseca zatvora

None Foto: Privatni album

Nina Kuluz se na tu odluku ima pravo žaliti. Njezin odvjetnik Mišo Živaljić kaže da je Kuluz zgrožena i šokirana presudom te da ne može vjerovati da je osuđena na zatvorsku kaznu

Kazneni sud u Torinu jutros je zbog otmice i zadržavanja djeteta u drugoj državi Splićanku Ninu Kuluz, koja je svoga sina  ilegalno iz Italije odvela u Hrvatsku, osudio na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od tri godine i četiri mjeseca, trajno joj je oduzeta roditeljska skrb, zabranjeno joj je bavljenje javnim funkcijama, te bivšem partneru mora odmah platiti 50 tisuća eura odštete, potvrdio je njezin odvjetnik Mišo Živaljić.

Kako je kazao Živaljić, od svih sudskih odluka odmah se treba izvršiti ona o plaćanju odštete, dok se na sve ostalo Nina Kuluz ima pravo žaliti.
 
"Ta presuda nije pravomoćna, no javnost i moja struka su zgroženi s tim saznanjem jer je nezapamćeno da se ide izvan okvira zahtjeva Državnog odvjetništva. Do sada smo imali jednu takvu presudu u kaznenom postupku u Splitu. Nije bilo obiteljsko pravo, ali svakako ta presuda nije opstala na Županijskom sudu. Moja klijentica je zgrožena i šokirana ovakvom presudom kao što smo i svi mi koji pratimo taj slučaj", izjavio je Hini odvjetnik Živaljić.
 
Rekao je da nitko ne može vjerovati da sud ide izvan granica sudske prakse i u Italiji, te da u Hrvatskoj pogotovo nema takvih slučajeva.
 
Nina Kuluz i Alessandro Avenati do današnje su nepravomoćne sudske odluke suda u Torinu imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je prije pet godina s dječakom pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Prije nešto manje od godinu dana vratila se u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju.
 
U lipnju je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. Odgoda je odgođena jer sud nije dječakovom ocu osigurao prevoditelja.

Komentari (204)
  • Napokon pravda za oca djeteta...talijani imaju uređeno pravosuđe..

    10. 10. 2017,   12:55
  • "Kuluz zgrožena i šokirana presudom" skoro u istoj mjeri u kojoj je i otac djeteta bio zgrožen i šokiran otmicom sina. eto nina, sad ste podjednako šokirani i zgroženi

    10. 10. 2017,   13:09
  • A sta je mislila da ce joj onaj performans sa severinom uspjet

    10. 10. 2017,   13:03