Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nini Kuluz smanjili kaznu, ali i prepolovili odštetu ocu djeteta

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nepravomoćnom presudom, Kuluz je lani osuđena na 3 godine i 4 mjeseca zatvora, oduzimanjem roditeljske skrbi te odštetom od 50.000 eura.

Drugostupanjski sud u Torinu nakon današnjeg ročišta donio je novu odluku kojom je Nina Kuluz dobila dvije godine uvjetno, a odšteta ocu malog Cesarea smanjena je na 21.000 eura. Nina Kuluz morat će plaćati mjesečno 350 eura, a ako prestane plaćati ići će u zatvor, napisala je Vanda Plazonić, prijateljica Nine Kuluz, u Facebook grupi Spasimo malog Cesarea

NAŠAO I PRIJATELJE Cesareov novi život: Krenuo je u školu, a majku viđa svaki dan

Nepravomoćnom presudom, Kuluz je lani osuđena na 3 godine i 4 mjeseca zatvora, oduzimanjem roditeljske skrbi te odštetom od 50.000 eura. 

Plazonić navodi u objavi da je nova presuda rezultat pravilnije procjene svih elemenata u spisu. Plazonić navodi kako smatraju da je odluka u najboljem interesu djeteta jer majka u zatvoru bi sigurno bila najgore rješenje za dijete. 

Cesare SVE SE SLAMA NA DJETETU Nasilno odvođenje dječaka u Splitu: Tko je tu zakazao?

U objavi navodi kako se Nina zahvaljuje:
- svojoj obitelji
- odvjetničkom timu koji ju je pratio na čelu s odvjetnikom Milanom Markisem
- posebnu zahvalu upućuje generalnom konzulatu RH na čelu s generalnom konzulicom Ivom Pavić koja je uložila nadljudske napore kontinuirano ju prateći od dolaska u Italiju te pružajući joj adekvatnu konzularnu pomoć 
- svim talijanskim prijateljima koji su ma raspolaganju za smještaj i podršku 
- tisućama ljudi u FB grupi Spasimo malog Cesarea na podršci koju su iskazali kroz ovaj teški i kompleksni slučaj.

Komentari (6)
  • Toliko o ravnopravnosti spolova. Žene imaju masu organizacija za zaštitu njihovih prava, među ostalih B.A.B.E.. Mi bitrebali osnovati udrugu M.U.L.C.I..

    24. 10. 2018,   21:26
  • Otela je djete skrivala od oca uzela si je za pravo da ona sama odluči s kim i kako će živjeti i onda je ona još žrtva. Da je to muškarac napravio bio bi na golom otoku. Očevi nemaju osjećaje niti potrebu za djecom oni su samo bankomati ma fuj....

    24. 10. 2018,   20:24
  • Meni je uvijek u glavi ostala izreka: otac ko kolac a mame su puna usta. Uvijek se zalazem za prava oba roditelja al dijete do punoljetnosti mora biti kod mame..

    25. 10. 2018,   10:10