Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Niš: Dječak (15) s metkom u glavi trčao po pomoć

None Foto: 24sata/ilustracija

Nakon što je pogođen, trčao je stotinama metara do prve kuće. U Domu zdravlja su mu rekli da je riječ o ogrebotini, iako mu je metak ostao u glavi

D.T. (15) iz Niša u Srbiji za dlaku je izbjegao smrt. Tvrdi da je riječ o nesretnom slučaju, jer je isprobavao pištolj koji je sam preradio, dok je tamošnja policija uvjerena kako je dječak s prijateljima igrao "ruski rulet". Metak se prvo odbio o kamen te zatim dječaka pogodio u glavu. Mališan je s polja na kojem se igrao u panici trčao nekoliko stotina metara do prve kuće odakle ga je otac njegova prijatelja prevezao u Dom zdravlja. Tamo su mu rekli kako je riječ samo o ogrebotini, no ipak su ga uputili u bolnicu. Dječak je istu večer operiran jer su liječnici u bolnici ustanovili kako je metak dječaku ostao u glavi.
- Pištolj sam sam preradio, a metak sam našao na autobusnoj stanici gdje je vjerojatno nekome ispao. Čuvao sam ga, jer sam već imao u planu preraditi pištolj pa iz njega pucati. Na polje sam otišao s trojicom prijatelja isprobati oružje. Nanišanio sam kamen i povukao okidač, no metak se odbio i pogodio me u glavu. Nisam osjećao bol, ali sam primijetio da krvarim. Bacio sam pištolj u rijeku i počeo trčati prema prijateljevoj kući, opisuje D.T. svoju "igru".
- Trčao sam toliko brzo da me prijatelji nisu mogli sustići. Nisam osjećao ni malaksalost, ni vrtoglavicu, samo sam se bojao da ne iskrvarim - završio je D.T. dodajući kako se nikada više neće igrati s oružjem. Doktor Ivan Stefanović, direktor Neurokirurgije, kaže kako je zadovoljan oporavkom dječaka.
- Metak je izazvao prijelom lubanje u desnom sljepoočnom predjelu, s nagnječenjem mozga i zaostajanjem metka u glavi. Mališan je operiran i njegov oporavak dobro teče - rekao je za Press doktor Stefanović.

Komentari (1)
  • Djecak?Malisan?Kako mi idu na k...c ove vase dramaticne izjave u clancima. Jadno!!!

    7. 11. 2007,   19:31