Obavijesti

News

Komentari 25

'Nisam ga postavija da moli, nego da radi u mom interesu'

'Nisam ga postavija da moli, nego da radi u mom interesu'
1

To je normalno, tako to funkcionira već 27 godina. Koalicija je formirana, bilo bi nelogično da na ovakva mjesta dođe netko iz Mosta ili Pametno, kaže Željko Kerum

VIDEO

Pa nisam ga postavija tamo da moli Boga, nego da radi sve šta bude u mom interesu. Ako to ne bude radija, onda bi stvarno bio lud..., jasan je bio Željko Kerum odgovarajući nam na pitanje vidi li nekakvog sukoba interesa u postavljanju svog šurjaka Saše Horvata (brat Kerumove supruge Fani) u Vijeće za koncesije Splitsko-dalmatinske županije.

A sasvim izgledni sukob interesa je postojao i u prošlom sazivu Županijske skupštine, jer je tada u Vijeću za koncesije stolovao Petroslav Sapunar, (već treći mandat) predsjednik Županijske skupštine. Petroslav je naime Kerumov šogor, suprug Kerumove mlađe sestre Mare. Koji je pri kraju prošlog saziva odlučivao o koncesijama na plaže (što je došlo pod povećalo javnosti pa i premijera Andreja Plenković zbog Zlatnog rata), između ostalih i za splitske Bene (na Marjanu) te uvali Vlaška na Hvaru. U firmama koje su se javile na koncesije (i dobile) za obje lokacije je kao (su)vlasnik i član društva Igor Sapunar, sin predsjednika Županijske skupštine Petroslava, ali i Kerumov nećak.

Interesantno, još dvije tvrtke zainteresirane za Bene su povezane s Kerumom – u jednoj su članovi društva Anita Horvat, Kerumova punica i Dražen Delić iz HGS-a, a u drugoj Tomislav Režić, također član Kerumovog HGS-a.

Izvrsnog raspoloženja i u dobrom društvu koje je u pozadini odobravalo njegovom karakterističnom izričaju, Kerum nam je potvrdio i kako osobno ide u Nadzorni odbor Splitske obale (u ovom slučaju je riječ o gradskoj firmi), gdje će mu kao predstavnik Grada Splita praviti društvo i Saša Horvat. O vlastitom imenovanju koje je potpisao Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita, s kojim je u predizbornoj kampanji zaratio "na mrtvo ime", nije htio puno komentirati. Niti da su se pomirili, niti da su komunicirali – sve je u skladu s dogovorom između HGS-a i HDZ-a o formiranju vlasti na gradskoj razini...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je normalno, tako to funkcionira već 27 godina. Koalicija je formirana, bilo bi nelogično da na ovakva mjesta dođe netko iz Mosta ili Pametno. S politikom ljudi dolaze i odlaze, tako je i Baltasar doveo svoje savjetnike, koji su s njim i otišli... - lakonski je pojasnio situaciju alfaω Hrvatske Građanske Stranke. Potvrdio nam je kako će unutar "kvote" biti i Jure Bučević, koji "sigurno postaje ravnatelj Opere splitskog HNK".

- Opere, ne opare! - zagrcnuo se od smijeha na (vlastitu) dobru pošalicu Kerum... Međutim, prošla ga je volja za šalom nešto kasnije kad smo pitali za Juru Keruma, "friško" imenovanog člana Upravnog vijeća Javne ustanove Športski objekti.

- Je li to moj brat?! Od svih županija i gradova vi ste našli pisati o jednoj gradskoj firmi?! Je, Jure je moj brat, serem se na tebe i tvoju novinu, napiši to ako imaš muda! - izgubio je busolu Rico.

Kako Kerum (Željko dakle), nije baš najpouzdaniji, odlučili smo provjeriti tu vezu kod koalicijskih partnera iz HDZ-a... I ispostavilo se da nije u pitanju njegov brat, kojeg je Željko Kerum godinama koristio kao primjer kako riješiti problem nezaposlenosti, jer se bavi sadnjom luka na obiteljskom "imanju" u Ogorju, s politikom nema veze. Krstulović Opara (iako je njegov potpis na dnu odluke) nije upućen, za kandidate iz HDZ-ove kvote je inzistirao na uvjetima stručnosti i iskustva, dok na Kerumove kandidate nema pravo veta pa nas je uputio na sastavljače koalicijskog ugovora. Od odgovornih smo pak doznali da je rečeni Jure Kerum završio DIF te je po toj liniji došao u Upravno vijeće Športskih objekata. U Upravnom vijeću u kojem, nota bene, od nekidan sjedi i Jure Bučević te Đeni Vuković-Stanišić, djevojka – Saše Horvata.

U Nadzorni odbor gradske tvrtke za upravljanje zgradama, Stanoupravi, postavljeni su pak Igor Stanišić, gradski vijećnik i mlada snaga HGS-a, Željka Kerum Topalušić, nećakinja bivšeg gradonačelnika te Dijana Livaja, supruga Ivice Livaje, svojedobno najboljeg prijatelja Željka Keruma, poznatog iz "afere vrtići" s početka Kerumovog mandata. Iako je, navodno, Fani prisilila Željka Keruma da manje banči s prijateljem Livajom i danas je čest slučaj na splitskim prometnicama vidjeti Ivicu kako upravlja Kerumovim mercedesima...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.