Obavijesti

News

Komentari 16

'Nisam imao izbora:' Džepnim nožićem amputirao si je nogu

'Nisam imao izbora:' Džepnim nožićem amputirao si je nogu
1

Farmer iz Nebraske sam je sebi odrezao lijevu potkoljenicu nakon što mu ju je zahvatilo svrdlo kojim je premještao žito iz silosa u košaru. Uz sebe je imao džepni nož

VIDEO

Kurt Kaser, 63-godišnji poljoprivrednik iz savezne američke države Nebraske doživio je stravičnu nesreću kada je prije nekoliko tjedana transportirao žito iz silosa. Naime, njegovu je nogu zahvatilo svrdlo unutar cijevi kojim se to žito premještalo. 

Farmer je toga dana na svom posjedu bio sam, a uz sebe nije imao mobitel kojim bi mogao pozvati pomoć. S obzirom da mu je svrdlo sve dalje uvlačilo nogu, 63-godišnjak je shvatio da je jedino rješenje - amputirati si nogu ispod koljena. Kako je uz sebe imao samo džepni nož od sedam i pol centimetara, učinio je to upravo njime. 

Nakon što se oslobodio svrdla, Kaser je otpuzao do najbližeg telefona i nazvao sina koji je nazvao Hitnu pomoć. Po farmera je stigao helikopter koji ga je odvezao u bolnicu u 150 kilometara udaljeni Lincoln. Tamo su mu operirali nogu, a pred 63-godišnjakom je bilo nekoliko tjedana oporavka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam imao izbora, a morao sam brzo reagirati, prisjetio se Kaser. 

- Usred zime sam zbog smrzavanja tla morao maknuti zaštitni dio na cijevi. Pomalo sam razočaran u sebe što to kasnije nisam popravio. Ali, zato ovakve stvari nazivaju nesrećama, iskren je 63-godišnjak. 

- Zakoračio sam točno u tu prokletu cijev. Odmah me zgrabilo svrdlo. Pomislio sam - ovo nije dobro. Svrdlo mi je uvlačilo nogu, a ja sam je pokušavao izvući van. 

- Svrdlo mi je trgalo kožu i mišiće sve dok se nije vidjela čista kost. Taman kada sam počeo gubiti nadu, sjetio sam se svojeg džepnog nožića. Izvadio sam ga, dobro ga primio i počeo rezati oko 20 centimetara ispod koljena, ispričao je farmer za ABC News.  

Kurt Kaser danas, tjednima nakon nesreće, kaže da se ne sjeća pretjerane boli ili krvarenja. Preplavio ga je, kaže, adrenalin. Na laktovima je otpuzao do najbližeg telefona koji je držao u staji 70 metara dalje. 

Svijest, kaže, nije izgubio ni u jednom trenutku, sve do početka operacije u Lincolnu. 

Farmeru Kaseru je ovo već drugi put da mu je nogu povuklo svrdlo. Prvi put mi je 'samo' oštetilo mišiće. Iz toga, nažalost, nije izvukao lekciju, ali 63-godišnjak ne očajava. 

- Veselim se povratku kući. Drugi pacijenti u bolnici bili su u mnogo gorem stanju, vezani za kolica. Ja ću imati protezu i vodit ću potpuno normalan život, zaključio je Kurt Kaser čije će priča mnoge sigurno podsjetiti na priču Arona Ralstona, penjača kojem je ruku zarobila stijena. Kako bi se spasio, odrezao je vlastitu ruku, a o svemu je napisan roman i snimljen film '127 Hours'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić