Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milanović: Ja nisam duhovni otac da tješim, ja sam premijer

None Foto: M.Sušenj/Pixsell 5

Predsjednik Vlade kaže da su rekordnu, svibanjsku, inflaciju u Vladi očekivali i da je ona 'logična' jer je izravna posljedica poskupljenja energenata, struje i plina

Premijer Zoran Milanović rekao je u petak u Koprivnici kako su rekordnu, svibanjsku inflaciju u Vladi očekivali i da je ona logična jer je izravna posljedica rasta cijene energenata odnosno poskupljenja struje i plina. 

- Ja nisam ovdje da ikoga tješim, nisam duhovni otac, ja sam premijer. Kada tvrtke poput Podravke budu rasle, kada budu bujale, kada se budu širile na međunarodna tržišta, kreirale kvalitetne proizvode, ali ne samo proizvode, nego i stil, način upravljanja, tehnologiju, onda ćemo biti bogato društvo. Tada će biti i za sve dodatke u javnom sektoru - odgovorio je Milanović na pitanje može li građanima poručiti kada će im biti bolje. 

Nakon razgovora sa stranačkim kolegom iz SDP-a Zvonimirom Mršićem, šefom Podravkine uprave, kazao je kako je politički utjecaj na Podravku u proteklim godinama bio štetan. Premijer tvrdi da će takvog političkog utjecaja biti sve manje u smislu stranačkoga kadroviranja i u smislu usporavanja rasta kompanije. 

- To je i bila jedna od tema razgovora s Mršićem kada je on kao političar, gradonačelnik Koprivnice, najavio mogućnost povratka u tvornicu iz koje je došao. Dogovor je bio da politika iz te tvornice izlazi. Doći će investitori s novcem, neovisno o politici i o strankama - rekao je premijer.

Premijer o druženju na Hvaru s Tedeschijem i Vujčićem: To je moje društvo, ali nije moj klan

Na pitanje da li se tijekom nedavnog boravka na Hvaru kao gost Emila Tedeschija družio i s budućim guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem, Milanović je rekao kako su to ljudi s kojima se generacijski zna i s kojima se druži. 

- Družim se i sa svim drugima, poput Zvonimira Mršića koji je menadžer, dakle sa svim ljudima koji mogu reći nešto korisno i s kojima mogu podijeliti razmišljanja. To je moje društvo, ali to nije moj klan, nije moja klika, što je velika razlika - rekao je Milanović.

Na inzistiranje novinara da odgovori na pitanje da li se družio i s Vujčićem, Milanović je rekao:

- To nije točno; nije ni netočno. Ono što je točno je da se s ljudima, koji su u novinskom tekstu navedeni, i s jedne i druge strane viđam. Dakle to je širi krug ljudi, ne samo taj gospodin, nego i druga gospoda i ona treća. Svi koji se spominju u tom članku. To s kim se družim je javna stvar, a u kojem trenutku sam negdje, to ne - rekao je Milanović.

Komentari (111)
  • milanoviću puno zujiš malo meda daješ... a svašta si obećao

    15. 6. 2012,   13:34
  • kako je samo znao lajat na krive korake prethodne vlasti, ko neka najveca tužibaba u osnovnoj školi, a sada kada se za njegove vlade također javljaju deficiti, problemi i skandali, sada ne odgovara nikome, diplomatski izbjegava činjenicu da se nije snašao i mogao bi se prijaviti na SHOW za multitalente da osvoji nagradu DEMAGOG GODINE! objasni mi cijene benzina, plina, struje vode, PDV 25%, nezaposlenost, gašenje tvornica, brodogradilišta, poskupljenje cestarina i slicno.. pa i beba u vrtiću bi mogla sacuvat proracun dizanjem cijena 20%. odkini malo i od svoga kruha. zašto se voziš u autu od 400konja, benzinac za 1.000.000, 00kn. kome? šta fali VW passatu za 250.000kn, diesel.. kolike su vam dnevnice i plaće. za 4 godine mandata kupite po 2 kuće i vikendicu. gamad. ako ni ja sa VSS ne živim po standardu europe da od plaće imam kuću i 2 auta, onda ni ti ko premijer nemreš imati 5 prosjecnih placa i beneficije njemačkog il francuskog političara.

    15. 6. 2012,   15:17
  • ti si kreten! ( sad me možete i blokirati ) :)

    15. 6. 2012,   16:15