Obavijesti

News

Komentari 70

'Nisam pobornik Thompsona, ali imao je i dobrih pjesama...'

'Nisam pobornik Thompsona, ali imao je  i dobrih  pjesama...'

Cijeni, kaže Komadina, doprinos Thompsona u Domovinskom ratu, kao i mnogih drugih hrvatskih branitelja, ali i ističe kako to ne daje nikakva posebna prava nikome

VIDEO

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina upitan podržava li nastup Marka Perkovića Thompsona u Kostreni - gdje je njegov koncert načelnik te općine otkazao, da bi bio ponovno najavljen - župan je rekao kako jest za slobodu umjetničkog izražavanja, ali u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

"Nisam pobornik gospodina Thompsona u određenom dijelu pjesama koje koketiraju s određenom ikonografijom, koja je službeno zabranjena u Hrvatskoj, makar on, što se mladosti tiče, ima i dobrih pjesama. Neke pjesme nisu primjerene, pogotovo ikonografija, i mislim da ih, dok se tako odvijaju koncerti, na ovom prostoru ne bi trebalo biti", rekao je Komadina.

Dodao je kako je ovaj prostor multikulturalan i multietničan te nije "prostor podjela niti prizivanja zloduha prošlosti". Cijeni, kaže, doprinos Thompsona u Domovinskom ratu, kao i mnogih drugih hrvatskih branitelja, ali i ističe kako to ne daje nikakva posebna prava nikome.

Na upit tko treba i može li zabraniti koncert, Komadina je rekao da koncert može zabraniti vlasnik objekta, a to je općina, ali da je komunalno društvo koje upravlja tim objektom potpisalo ugovor s Thompsonom te pretpostavlja da se sada "boje tužbe".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Tražit ćemo suglasnost za pokretanje upravnog spora zbog LNG-a'

Najavio je u ponedjeljak da će županija od Županijske skupštine zatražiti suglasnost za pokretanje upravnog spora kojim će pobijati osnovanost studije utjecaja na okoliš za projekt plutajućeg LNG terminala u Omišlju na Krku.

"Županija ima nove dokumente i argumente u korist kopnenog LNG terminala, pa ćemo od Županijske skupštine na sjednici 26. travnja zatražiti suglasnost za pokretanje upravnog spora", rekao je Komadina. Dodao je da je prošli tjedan objelodanjen i prijedlog posebnog Zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin, tzv. lex LNG, najvivši da će i taj zakonski prijedlog dati vijećnicima u Skupštini kako bi razmotrili što se može poduzeti.

"Kakve to zakone u Hrvatskoj imamo kada jednim zakonom suspendiramo odredbe tih zakona", upitao je Komadina, koji smatra kako se tim zakonom pokazuje da ne valjaju zakoni koje on preskače ili da, pak, ti zakoni valjaju, "a ne valja lex LNG i tu ima elementa za ocjenu ustavnosti".

Ustvrdio je da se komercijalni pristup izgradnji LNG terminala pokazuje kao neopravdan, ističući da se nacionalni interes treba rješavati nacionalnim sredstvima, odnosno sredstvima EU ako je prioritet sigurnost opskrbe Hrvatske i drugih zemalja. "Izvlaštenje u korist državne kompanije, koje se predviđa novim zakonom, samo je na papiru u korist države budući da će, kako je zamišljen model, sutra to biti privatna kompanija".

Komadina tvrdi kako je ranija studija utjecaja na okoliš, koja je nedavno dospjela u javnost, dokazala da je kopneni terminal sigurniji, isplativiji i ekološki prihvatljiviji, donio bi  razvoj ovoga kraja te sigurnost u zaštiti okoliša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.