Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nisam pozvao ljude da se odreknu dijela svojih plaća'

None Foto: D. Urukalović/Pixsell 5

Ministar zdravstva Darko Milinović pustio je u srijedu popodne u rad magnetsku rezonanciju u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj

Nisam pozvao da se zbog domoljublja zaposleni danas trebaju odreći dijela plaće, rekao je ministar zdravstva Darko Milinović na svečanosti puštanja u rad magnetske rezonancije u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Opravdavao se za svoj ispad u ponedjeljak u gospićkoj bolnici. Tada je, podsjetimo, rekao kako je u vrijeme kada je on bio ravnatelj tražio zaposlenike da pristanu na rezanje plaća za 10, 15 posto iako su im plaće kasnile tri, četiri mjeseca. Njihov pristanak nazvao je domoljubljem.
- Zaposlenicima bolnice u Gospiću zahvalio sam na razumijevanju jer su 1998. godine, kada je bolnica bila u iznimno teškoj financijskoj situaciji, a ja postao ravnatelj, pristali na smanjenje plaća od 10 do 15 posto. Da, i to je domoljublje. Domoljublje trebamo i danas.  Tražim razumijevanje od 70.000 zaposlenika u zdravstvenom sustavu za poteze Vlade kako bismo izišli iz krize - objasnio je ponovno u srijedu Milinović. Napomenuo je da iz Klaićeve bolnice neće doći do odljeva kadrova jer je to jezgra zdravstvene zaštite djece, a kvaliteta liječenja bit će podignuta na još višu razinu. Bolnica će osim magnetske rezonancije dobiti i dva digitalna radiološka uređaja, dva ultrazvuka i anesteziološki uređaj što ukupno vrijedi 28 milijuna kuna, piše Večernji list.

Komentari (11)
  • ovaj milinovic treba hitno psyhiatera!

    7. 7. 2010,   15:56
  • Ministar hoću-neću

    7. 7. 2010,   15:56
  • Teska SIROVINA,nikada dopecena.

    7. 7. 2010,   15:56