Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nisam rekla da muslimani žive u strahu, tako su kratili prilog'

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Upravo Predsjednica često navodi kako je hrvatsko iskustvo istinskog zajedničkog života pripadnika svih vjeroispovijesti primjer kako je moguće uspostaviti istinski međuvjerski dijalog, poručili su iz Ureda

Stav Predsjednice o Islamskoj zajednici u Republici Hrvatskoj dobro je poznat i višekratno ponovljen – Islamska zajednica u potpunosti je uključena u društvo, priopćili su iz Ureda predsjednice. 

- Upravo Predsjednica često navodi kako je hrvatsko iskustvo istinskog zajedničkog života pripadnika svih vjeroispovijesti primjer kako je moguće uspostaviti istinski međuvjerski dijalog, pri čemu često ističe važnu ulogu Islamske zajednice u Hrvatskoj i svakog pojedinca osobno, kao i doprinos sugrađana islamske vjere u Domovinskom ratu - objasnili su. 

ISMIJAVAJU PREDSJEDNICU Jogurt-revolucija na internetu: 'Koliko ga voliš od 0 do Koli?'

Podsjetimo, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović priopćio je u srijedu da je neugodno iznenađen ocjenom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da muslimani u Hrvatskoj žive u strahu i da je migrante teško uklopiti u islamsku zajednicu.

Iz Ureda predsjednice istaknuli su da Grabar Kitarović održava redoviti dijalog s muftijom. 

AljmaÅ¡: Predsjednica Grabar-Kitarović prisustvovala misnom slavlju na blagdan Velike Gospe TOMISLAV KLAUŠKI Kolindina 'jogurt revolucija' je banalna, ali nipošto beznačajna

- Napominjemo da je u navedenom intervjuu Predsjednica izrazila uvjerenje da je muslimanska zajednica u Hrvatskoj u potpunosti dijelom hrvatskog društva i ni u kojem trenu nije iznijela tezu da su „hrvatski muslimani u strahu za vlastitu uklopljenost u društvu". Nažalost prilikom novinarskog kraćenja odgovora izostao je ključni dio rečenice gdje se Predsjednica referira na apele iz Velike Kladuše, koji izražavaju bojazan o ugrozi stabilnosti tamošnje zajednice'', rečeno je za N1 u Uredu predsjednice - priopćili su iz Ureda predsjednice. 

Komentari (128)
  • Evo po starom dobrom običaju, očekivali smo da će danas polizati rečeno.

    12. 9. 2018,   16:28
  • Sjetih se one;" Kanada je siromasna s prirodnim resursima."ili " Hrvatska ce u mom mandatu postati bogata kao Svicarska, ma ne, jos bogatija".I Blesimetar zaurla;" Imamoooo presjednicuuuoooooouuuuuu."

    12. 9. 2018,   16:04
  • Žena ima pune ruke posla. Nakon svake izjave, intervjua, govora, slijedi pojašnjenje onima koji nisu shvatili kaj je ta intelektualka htjela reči. Još je i novinari skrate, izvade iz konteksta, podmetnu joj srpske čokolade u vrećice s darovima....... Nije joj lako. Mozak bi joj mogao zablokirati od toliko borbe s vjetrenjačama. Srećom ima još oko dvije tone lososa koji je pun Omega3 koji širi žile u mozgu. Valjda će ove dvije preostale tone lososa uspijeti raskrečiti sve žile u tom vitalnom organu, pa da konačno pročitamo ili čujemo nekaj pametno, i u skladu s funkcijom, iz usta te žene, izabrane predsjednice Hrvatske.

    12. 9. 2018,   16:07