Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nisam se mogla kontrolirati': Dadilja djeci spaljivala dlanove i stopala

Imigrantica iz Ekvadora radila je kod obitelji iz Danburyja u Connecticutu godinu dana. Kada su vidjeli na svojoj djeci sumnjive ožiljke postavili su po kući skrivene kamere...

Dadilja Lidia Quilligana (32) iz Connecticuta optužena da je djeci koju je čuvala, staroj godinu i tri godine, palila ruke i noge na vrućem štednjaku, ljuljala ih držeći ih za kosu i zarobljavala ih unutar skučenih igračaka osuđena je na 15 godina zatvora, piše Daily Mail.

Njegovateljica, koja je inače imigrantica iz Ekvadora i sama ima troje djece, uhićena je 2015. u Danburyju nakon što su je roditelji snimili kako im zlostavlja djecu. Skrivena je kamera zabilježila trenutke u kojima njihova zaposlenica maltretira trogodišnju djevojčicu i jednogodišnje blizance.

Quilligana je bila maltretirana kao dijete od strane svog oca pijanca te je zbog toga tužitelj odbio zvati 'monstrumom' ili sličnim pogrdnim imenima nego kao 'osobu koja je izgubila kontrolu'. U vrijeme uhićenja bila je trudna sa svojim trećim djetetom.

Na snimkama kamere koje je priložio tužitelj može se vidjeti, između ostalog, kako trogodišnjakinju iz čista mira uzima za kosu i vrti je uokolo, zatim kako je kažnjava zatvaranjem u kutije s igračkama nakon čega je oslobađa i naređuje da ide u sobu, a dok dijete prolazi pored nje kako je udara po licu.

Kažnjavala ih je i prinoseći im ruke i noge vrućem štednjaku. Majci je tada o tome rekla da su slučajno pala i dotaknula užareno kolo. Djeca su pretrpjela opekline drugog stupnja.

- Nisam se mogla kontrolirati. Vjerujte mi, voljela sam tu djecu cijelim svojim srcem - govorila je tijekom suđenja.

Majka maltretirane djece nije mogla prihvatiti ispirku dadilje koja joj je čuvala djecu godinu dana.

Komentari (16)
  • i onda jel smirila djecu ?

    26. 8. 2017,   03:18
  • Ta kad izade bit ce svega

    25. 8. 2017,   08:15
  • Ako imaš traume tribala si se muškima oosvećivat, a ne djeci. Krma... jedna.

    25. 8. 2017,   05:26