Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nisam smijenjen, predsjednik mi je ukazao svoje povjerenje'

None Foto:

Iako od srijede više nije ministar rada i mirovinskog sustava, već će preuzeti ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Marko Pavić tvrdi da se uopće ne radi o njegovoj smjeni

Marko Pavić, bivši ministar rada i kandidat za ministra regionalnog razvoja i EU fondova nije htio prije sjednice Vlade komentirati zašto ga je premijer smijenio s pozicije. Štoviše, tvrdi da se uopće ne radi o smjeni: 

- Nisam smijenjen, predsjednik mi je ukazao povjerenje - istaknuo je. 

Na pitanja je li maknut s pozicije zbog mirovinske reforme ili je zato što je loše radio svoj posao, Pavić je odgovarao samo da je zahvalan premijeru Plenkoviću na ukazanom povjerenju i potpori. Zahvalio je i bivšoj ministri Gabrijeli Žalac čije ministarstvo preuzima te je ustvrdio da je zahvaljujući njoj napravljen značajan napredak u ugovaranju sredstava iz EU fondova. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

U novom resoru očekuje dosta posla, a na upit je li kompetentan za upravljanje EU fondovima naveo je da je, kada je preuzeo resor, iz Europskog socijalnog fonda bilo ugovoreno 16 posto sredstava, a danas je 71 posto, samo jedan posto je bio isplaćen, a danas 25 posto.

Pavić je odbacio je novinarsku opasku o neuspjehu projekta zapošljavanja žena "Zaželi", istaknuvši da je bilo određenih poteškoća koje su riješili.

NOVI MINISTRI I MINISTRICE Bedeković je pedagogica, Grlić veleposlanik, a Vučković pjeva

- Program 'Zaželi' je najuspješniji projekt Ministarstva rada, trebao je biti ugovoren na 400 milijuna, a dignuli smo ga na milijardu kuna. Da bilo je određenih poteškoća u provedbi, ali to smo riješili - kazao je.

Komentari (57)
  • Zamjena je napravljena na osnovi kilaže. Drugo mi ne pada na pamet.

    18. 7. 2019,   14:51
  • 750 000 tisuća ljudi je potpisalo da te ne želi vidjeti i čuti za tebe - moral ti je nula -750 000 ti je to reklo

    19. 7. 2019,   14:44
  • Auuuu dok Pavica vidim,onda mi je jasno da svatko,ali bas svatko moze biti ministar,,bez obzira na skolu,pamet,ljudskost,,sto veci lazov,muljator,i necovjek,hdz-u si pozeljniji.

    18. 7. 2019,   13:06