Obavijesti

News

Komentari 83

'Nisam stigao ni misliti': Bebu koja se gušila spasio policajac

'Nisam stigao ni misliti': Bebu koja se gušila spasio policajac
1

Već sam počeo vrtjeti u glavi što ću sljedeće napraviti, ali treći put je upalilo! Pjena se pojavila na ustima i dijete je prodisalo i počelo plakati- rekao policajac Dražen Malčić (43)...

VIDEO

Nisam ništa mislio jer nisam stigao ništa misliti. Sve se odvijalo u sekundama, barem u mojoj glavi. Instiktivno sam okrenuo bebu naopako te sam mu jednom rukom pritisnuo trbuh, a drugom ga lupio po leđima. Jedanput, ništa. Drugi put, ništa. Već sam počeo vrtjeti u glavi što ću sljedeće napraviti, ali treći put je upalilo! 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Pjena se pojavila na ustima i dijete je prodisalo i počelo plakati- rekao prometni policajac Dražen Malčić (43) koji je u petak od gušenja spasio desetomjesečnu bebu.

Hrabri policajac Malčić obavljao je očevid prometne nezgode u blizini. Do policijskog kombija dotrčala je djevojka i pozvala ga upomoć, rekavši da se dijete guši.

Malo veći komadić banane

- Mislio sam da je upalo u more i već sam se spremao skočiti. No, onda sam ugledao mladu majku kako u naručju drži bebu, sva u šoku, trese se i plače. Ona je hranila sina na klupici uz more, a dijete je progutalo malo veći komadić banane koji mu je zapeo u grlu. Uzeo sam prestravljenoj majci dijete iz ruku i obavio Heimlichov zahvat. Kad je komadić voća ispao iz dušnika i dijete se stabliziralo i smirilo, pitao sam majku je li u stanju držati bebu. Još je bila potresena, ali je rekla da može primiti bebu. Vratio sam joj u naručaj malog plavog dečkića kojem sam zaboravio ime - priča odvažni policajac.

Pitao je mladu majku, kaže, treba li nju i dječačića odvesti liječniku ili nazvati nekog da dođe po njih, ali je rekla da nema potrebe te zahvalila na svemu. Dražen je potom otišao i završio očevid koji je prekinuo, a nakon što je i to obavio, opet se vratio do majke i djeteta.

Zanijemila od straha

- I dalje su sjedili su na klupici, a majka me uvjeravala da im nikakva pomoć više nije potrebna pa sam otišao svojim poslom - kazao nam je snalažljivi Dražen koji je bebi bez razmišljanja spasio život. Dodao je da točno zna kroz što je prolazila majka zanijemivši od šoka i straha, jer se dobro sjeća što mu je sve prolazilo kroz glavu dok su mu sinovi, sada stari 18 i 21 godinu, bili maleni.

Inženjer je cestovnog prometa te u prometnoj policiji radi već 25 godina. Često je bio u prilici spašavati unesrećene. Najdramatičnije je bilo prije nekoliko godina kad se vozač automobila survao u provaliju, a šipka mu je prošla kroz tijelo. Probila mu je prepone, izašavši iz tijela straga, i otkinuvši pri tom jedan testis. Malčić je držao šipku dok su je vatrogasci pilili ručno zbog osjetljivosti situacije. Bila je to, kaže, prilično teška situacija, no čovjek je preživio i oporavio se.

Zadarski policajci već godinama pokazuju svoju spremnost i veliko srce u skladu s aktualnim natpisom na autobilima “Sigurnost i povjerenje”.

"Sigurnost i povjerenje"

Samo nekoliko dana ranije, zadarska policajka Petra Mitrović održavala je na životu stradalog motociklista do dolaska medicinske pomoći, a grad i cijela zemlja još pamte policijski dvojac - Miroslava Ušljebrku i Tomislava Jovića koji su od sigurne smrti spasili bebu propucanu pištoljem, kao i policajca Mila Smokrovića koji je 2006. godine iz malenog gumenjaka spasio dvoje djece koje je snažna bura odnijela na pučinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca