Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nisam uvrijeđena jer slušam tko govori, a ne što govori'

None Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Tomašić je rekla kako je razmišljala o tužbi, ali premijera ipak neće tužiti. Dodala je kako ostaje pri svojoj izjavi da oni koji ne vole Hrvatsku, iz nje mogu slobodno otići

Ne treba slušati što netko govori, nego tko govori, komentar je Ruže Tomašić (HSP AS) na izjave premijera Zorana Milanovića koji ju je nazvao 'elementarnom nepogodom' i 'društvenim zlom'. Kazala je i kako je Milanovića narod izabrao da poboljša standard, pokrene gospodarstvo i spriječi iseljavanje mladih, a on se bavi temama koje ga ne bi trebale zanimati. 

Sebe ne smatra 'elementarnom nepogodom' i tvrdi da se nije uvrijedila. Iako ga je prvotno namjeravala tužiti, od toga je odustala jer 'on dovoljno zla sam sebi radi i nikakav sud mu gore ne bi mogao presuditi'. Istu retoriku najavila je i za lokalne izbore.

- Nemam novaca za PR agente, pa neka mi premijer odradi i lokalne izbore kao što je odradio i izbore za Europski parlament - kazala je Tomašić. Napomenula je da ona danas govori ono što su njoj govorili u Kanadi.

- Govorili su, ako ti se ne sviđa, nitko ti ne brani da se vratiš odakle si došla. Svi oni koji se osjećaju građanima Hrvatske mogu biti ravnopravni, ali oni koji žele biti ravnopravniji, nikad nisu zadovoljni Hrvatskom i ne poštuju hrvatske zakone i ne žele biti građani Hrvatske. Što ovdje rade - upitala je Tomašić.

Ponovila je stav da je Hrvatska država ravnopravnih građana, no i pozvala 'one koji se ne osjećaju tako i ne žele to biti, da idu gdje vole'. Ne misli da tom izjavom krši Ustav, nego to kaže, čine oni koji 'ne žele ovu državu, ne poštuju je i pljuju sve one vrijednosti koje ima'.

- Po čemu kršim Ustav ako prozovem te ljude da idu tamo gdje im se sviđa. Oni krše Ustav - izjavila je Tomašić.

Komentari (426)
  • svaka joj je na mjestu !!!!

    16. 4. 2013,   11:41
  • Milanović je puknuo k'o "kokica".

    16. 4. 2013,   12:03
  • Milanović je glupi demagog i mrzitelj hrvatskih vrijdnosti. Govor mržnje od blesavog premijera je zbilja jadno.

    16. 4. 2013,   11:59