Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Očito netko savjetuje migrante da optužuju policiju za nasilje'

None Foto: Mediaservis

U svim našim internim provjerama, uključujući i ovaj slučaj, nismo utvrdili da je bilo bilo kakve primjene nasilja, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za MediaServis

Ja nisam vidio nikakav snimak gdje se pokazuje da hrvatska policija djeluje nasilno. Hrvatska policija radi u skladu sa zakonom i rekao bih da su hrvatski građani i te kako zahvalni i podržavaju ono što radi policija. Ukoliko dođe do nekih prigovora, mi ih provjeravamo. U svim našim internim provjerama, uključujući i ovaj slučaj, nismo utvrdili da je bilo bilo kakve primjene nasilja, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za MediaServis.

Zagreb: Glavni ravnatelj policije o izjavama bivÅ¡eg policijskog istražitelja MILINA: 'Nisu utvrđeni nikakvi slučajevi premlaćivanja migranata'

- Netko ih očito savjetuje da optužuju hrvatsku policiju. Ponavljam nema govora o kršenju ljudskih prava - rekao je Božinović.

Na upit tko migrante savjetuje na optužbe, Božinović tvrdi da ne zna, a svim organizacijama i udrugama koje se bave migrantima poručio je: "Da ih se informira o tome da se u Hrvatsku izvan graničnih prijelaza ne može ući i da će u tom slučaju svatko tko to pokuša biti spriječen".

Ministar smatra i kako se problem migracija ne može riješiti u skoroj budućnosti. Upozorio je da se često miješaju izbjeglice i ekonomski migranti koji žele u drugu zemlju zbog boljih uvjeta života.

POSTUPANJE PREMA MIGRANTIMA Policajcima kaznene prijave, a od Božinovića traže ostavku

- Upravo iz toga što je to njihov izbor, ne znači da je to njihovo pravo. Da bi se taj izbor realizirao, mora postojati suglasnost zemalja koje prelaze i zemalja koje su njihovo krajnje odredište. Ako toga nema, onda nastaju problemi - rekao je.


 

Komentari (84)
  • Doniram 30 m ograde. Nema drugog načina, uz pojačavanje ovlasti policiji. I vojsku na granicu. Učiti od Orbana.

    18. 12. 2018,   13:38
  • a kakva je to država i policija koja ne smije primijeniti nasilje - ako su migranti nasilni

    18. 12. 2018,   13:30
  • Ilegalno ulaze u RH i bez bilo kakvih dokumenata zato ih treba i vraćati nazad! Ove udruge normalno da kmeće kad im policija uništava posao!

    18. 12. 2018,   13:35