Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nisam zamjetila da je bilo žena nabijenih na kolac'

None Foto: Slavko Midžor

Na suđenju Ademiju i Norcu svjedokinja Renata Dobi - Babić kazala je kako nije vidjela žene nabijene na kolac iako je Jagetić tako svjedočio

U dva dana, 15. i 16. rujna 1993. godine, pregledala sam 51 truplo, od toga pet ženskih. Nisam zamijetila da je bilo koja žena bila nabijena na kolac, kazala je Renata Dobi - Babić, liječnica sudske medicine u mirovini, na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu. Njezin kolega Marko Jagetić je na suđenju u rujnu kazao kako je vidio truplo žene nabijene na kolac i kako je o tome razgovarao s kolegicom Dobi-Babić. Svjedokinja je rekla da nije vidjela niti čula za takav slučaj dok to nije pročitala u novinama. Dodala je i da su svi mrtvi muškarci koje je pregledala bili u uniformama ili su bar imali dio uniforme dok su žene bile u civilu. Liječnica Dobi-Babić je 17. rujna 1993. godine sudjelovala u razmjeni tijela poginulih u akciji Džep '93 između hrvatske vojske i srpskih pobunjenika.
- U razmjenu su išla sva trupla. Nitko nije određivao da neka, na kojima se navodno vide tragovi masakriranja, ne idu - zaključila je svjedokinja. Suđenje se nastavlja, a sljedećeg svjedoka najavili su u 12.15 sati.

Komentari (1)
  • Ne ulazim u bit suđenja ali ću komentirati svjedokinju. Ona sa rijećima. Nisam vidjela ženu da je bila nabijena na kolac, neznaći da je i nije bilo. Nisam niti ja vidio da je pametna, što neznaći da je glupa!

    12. 11. 2007,   23:35