Obavijesti

News

Komentari 48

'Nisam znao da je Matteo uzeo heroin, oživljavao sam ga, ali...'

'Nisam znao da je Matteo uzeo heroin, oživljavao sam ga, ali...'
1

Endiju Filipu Šprljanu sude za nepružanje pomoći Matteu Govedarici (21) koji je preminuo 20. kolovoza prošle godine zbog akutnog trovanja heroinom, amfetaminom, MDMA-om i diazepamom

VIDEO

Malo je reći da mi je žao zbog svega što se dogodilo. Priznajem da se nisam snašao u toj situaciji i da smo vjerojatno trebali ranije pozvati Hitnu. Bi li ga to spasilo, ne znam, znam da sam izgubio prijatelja i da ću živjeti sa krivnjom cijeli život, kazao je u četvrtak Endi Filip Šprljan. Bivši hokejaš odlučio je prije iznošenja obrane priznati krivnju za nepružanje pomoći Matteu Govedarici (21) koji je preminuo 20. kolovoza prošle godine zbog akutnog trovanja heroinom, amfetaminom, MDMA-om i diazepamom.

I dalje tvrdi da njemu i dvojici maloljetnika, koji su kobne večeri tulumarili s njima, nije omogućio da uzimaju drogu u njegovu podstanarskom stanu. Šprljan, kojemu sude na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, tvrdi da su svu drogu uzimali u jednom zagrebačkom klubu gdje su partijali. 

- Nakon što smo stigli u klub Matteo mi je dao ecstasy, a kasnije mi je u ženskom WC-u složio crtu speeda. Te večeri povukao sam ih tri ili četiri. Ovisnik sam o opijatima 20 i više godina, od ovisnosti se liječim, ali imam faze kad recidiviram i sigurno ne bih nikome, tko nije ranije probao, dao da uzme heroin. Te večeri sam tražio Mattea da mi proda heroin za 200 kuna, rekao mi je: "Buraz, fakat nemam, mogu ti nabavit ujutro!". Ako je nešto imao kod sebe, ja to nisam znao i znači da me lagao - uzbuđeno je govorio Šprljan.

Tvrdi da su u njegovu stanu, gdje su se svim četvero kasnije vratili, konzumirali samo kapi GBL, pogrešno navedene u optužnici kao GHB, odnosno droga za silovanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo te kapi miješali sa Cedevitom jer su gorke. To je sredstvo za čišćenje akvarija, kasnije sam čitao da nagriza jednjak i može zaustaviti rad srca. Da sam to ranije znao, nikad ih ne bih uzimao. Nije na popisu droga, te se legalno može nabaviti. Izaziva osjećaj opuštenosti, opijenosti i koristi se pri seksu za opuštanje - opisao je.

Dodao je da je pola bočice tih kapi pronađeno kraj kreveta na kojemu je Matteo spavao. 

- Ja i moj dečko zaspali smo oko 7 i ja ne mogu znati što su Matteo i njegov prijatelj radili u drugoj sobi dok smo mi spavali. Četiri sata nakon toga, oko 11, počeli su me buditi da Matteu nije dobro. Tek kad je njegov dečko počeo histerizirati i plakati, shvatio sam da je stvar ozbiljna. On mu je sjedećki davao umjetno disanje, ja sam ga polegao i krenuo s oživljavanjem. Da sam barem odmah nazvao Hitnu - govorio je Šprljan.

Hitnu su na koncu nazvali nakon što je Matteo počeo plavjeti. Otuširali su ga i iznijeli van gdje ga, tvrdi Šprljan, nisu ostavili samoga već su on i Matteov prijatelj ostali čekati Hitnu.  

- Nisam se znao nositi s tim šokom kad su me probudili. Prije nego što sam otišao spavati, Matteo mi je izgledao dobro - kazao je i dodao da je nakon izlaska iz pritvora, otišao Matteu na grob i zapalio svijeću. 

- Nema dokaza da je moj klijent omogućio trošenje droga pa stoga tražimo da ga se za to djelo oslobodi. Za nepružanje pomoći, koje je priznao, molimo sud da bude blag i pri odmjeravanju kazne uzme u obzir sve olakotne okolonosti  - u završnim riječima obratio se sudu Šprljanov branitelj Igor Skupnjak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda