Obavijesti

News

Komentari 203

"Nisam znao kolike su naknade za savjetnike. To nije dobro..."

"Nisam znao kolike su naknade za savjetnike. To nije dobro..."
4

Andrej Plenković je rekao da će vrlo detaljno analizirati ovo konkretno pitanje jer je to njegova odgovornost kao prvog čovjeka vlade i čovjeka koji je sve to stavio na svoja pleća

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u Strasbourgu je napokon komentirao visoke naknade koje se isplaćuju savjetnicima izvanredne uprave Agrokora.

Milijunaš preko noći: Ramljak je Plenkovića utjerao u stupicu
Milijunaš preko noći: Ramljak je Plenkovića utjerao u stupicu

- Što se tiče Agrokora, ja sam primio izvješće neposredno prije odlaska u Strasborug, kolege iz ureda će ga detaljno analizirati, pa ću dati sud kad dobijem njihovo izvješće. Ja nisam imao saznanja o iznosima naknada i načelno mogu reći da to nije dobro - rekao je Plenković, a javlja N1.

Croatia
'Agrokor ne plaća AlixPartners, a 140 savjetnika je premalo...'
'Agrokor ne plaća AlixPartners, a 140 savjetnika je premalo...'

- Taj proces krize u najvećoj hrvatskoj kompaniji dominirao je političkim, gospodarskim i medijskim prostorom sve ove mjesece, i ostajem čvrsto pri tome da smo napravili jedini mogući potez donošenjem zakona, cilj nam je bio zaštita općih interesa RH, zaštita radnih mjesta i dobavljača. U tom procesu mislim da smo jako dobro brodili, da smo uspjeli namiriti sve male dobavljače, što ne bi bilo moguće da nije bilo ovakvog specifičnog zakona. Ljudi imaju radna mjesta, turistička sezona je bila odlična i došli smo u fazu nagodbe.

Duboko je nemoralno ako Ante Ramljak toliko plaća savjetnike
Duboko je nemoralno ako Ante Ramljak toliko plaća savjetnike

- U svojim odlukama vodit ću računa o cijeloj slici, a vrlo detaljno ću analizirati ovo konkretno pitanje, jer je to moja odgovornost kao prvog čovjeka vlade i čovjeka koji je sve to stavio na svoja pleća - zaključio je Plenković.

Vladi dostavljena dokumentacija vezana uz angažiranje savjetnika

Vladi je u ponedjeljak izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru, izvijestili su iz Vlade, iz koje najavljuju da će nakon detaljne analize dokumenata Vlada odlučiti o daljnjim koracima. 

- Na zahtjev predsjednika Vlade Andreja Plenkovića izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio je danas dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru - navodi se u priopćenju sa sastanka Plenovića i Ramljaka, kojemu je bila nazočna i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništava i obrta Martina Dalić.

'Zašto blagajnica u Konzumu nema plaću kao u Njemačkoj?'
'Zašto blagajnica u Konzumu nema plaću kao u Njemačkoj?'

Premijer Andrej Plenković prošlog je tjedna zatražio od izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka detaljne analize troškova vezane uz podizvođače koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje američki AlixPartners, podsjeća se u priopćenju.

- Dokumenti koji su dostavljeni detaljno će se analizirati te će nakon toga Vlada odlučiti o daljnjim koracima - najavljuju iz Vlade.

'Nisam bila upućena u detalje ugovora i iznose savjetnicima'
'Nisam bila upućena u detalje ugovora i iznose savjetnicima'

Premijer Plenković zatražio je dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru nakon što je u medijima objavljeno kako je, između ostalih, bivša tvrtka izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management sklopila ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna i to potkrepljuju fakturama.

Tvrtka Texo Management d.o.o., u kojoj je do imenovanja za povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak, sklopila je s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, ugovor o savjetovanju krajem travnja 2017. godine i za svoje usluge tjedno izdaje račune u visini od oko 242.893,76 kuna, naveli su u Jutarnjem listu.

'Moja glavna poruka bila je da je vlada proeuropska i bori se protiv euroskepticizma'

Moja glavna poruka zastupnicima u Europskom parlamentu je da je moja vlada proeuropska te da je uvjerena da je jačanje 'mainstream' politika, borba protiv populizma i euroskeptocizma naša zajednička zadaća, kazao je u utorak u Strasbourgu premijer Andrej Plenković o govoru o budućnosti Europske unije.

"Vlada kojoj sam ja na čelu je proeuropska vlada koja vjeruje da je jačanje 'mainstream' politika i borba protiv populizma i euroskepticizma naša zajednička zadaća", kazao je Plenković na konferenciji za novinare.

Svjedočili smo, podsjetio je Plenković, učincima tih pojava na izborima za EP 2014. 

"Mislim da svjedočimo tim trendovima u raznim zemljama članicama na nacionalnim izborima, imam zadatak spriječiti te trendove u vlastitoj zemlji i to radim", kazao je Plenković i dodao da u zemlji vodi redovite i informirane rasprave o "ključnim europskim temama".

Europske vrijednosti i sam europski projekt, istaknuo je, suštinski su povezani s "ambicijama, težnjama hrvatske nacije koja je konačno nakon devet stoljeća ostvarila međunarodno priznanje i postala subjekt međunarodnih odnosa prije samo 26 godina".

"Europa je bila naš san 90-ih, u razdoblju kada smo bili žrtva agresije. To je bila naša ambicija  - transformirati i reformirati naše društvo, učiniti političke, gospodarske i društvene korake naprijed", kazao je Plenković.

"Sada želim vidjeti u užem krugu", kazao je i istaknuo ulazak u Schengen i eurozonu kao dva glavna prioriteta.

"To je u skladu s filozofijom moje vlade i njezinih članova koji pridonose europskoj realnosti Hrvatske", kazao je Plenković.

Do sada je, istaknuo je premijer, Hrvatska imala koristi od članstva u Europskoj uniji.

"Htio bih da moja zemlja nastavi u tom smjeru", kazao je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...