Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nismo dobili dokumentaciju od Karamarka i njegove supruge'

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Povjerenstvo je prije donošenje odluke o pokretanju postupka zatražilo jedan dio dokumentacije od nadležnih tijela. Jedan dio je pristigao, ali ne sve što je potrebno - rekla je Orešković

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Dalija Orešković objasnila je za N1 u kojoj je fazi proces donošenja odluke o mogućem sukobu interesa Tomislava Karamarka.

- Povjerenstvo je prije donošenje odluke o pokretanju postupka zatražilo jedan dio dokumentacije od nadležnih tijela. Jedan dio je pristigao, ali ne sve što je potrebno. Početkom tjedana, ako ne primimo sve što je zatraženo, uputit ćemo i požurnice, a moramo pričekati da ono što smo zatražili i pristigne. U protivnom odluka Povjerenstva teško da bi bila objektivna i nepristrana. Mi ćemo dati sve od sebe da se postupak provede bez odugovlačenja - rekla je Orešković.

- Ako bi bila primjerena reakcija svih odgovornih osoba od kojih je zatraženo očitovanje onda bi bilo moguće donijeti odluku sredinom lipnja.

Dodala je kako od Karamarka, njegove supruge i Joze Petrovića Povjerenstvo nije dobilo sve zatražane dokumente.

- To bi trebalo provjeriti u zapisniku Povjerenstva. Čini mi se da nismo dobili sve što smo tražili, a to znači da nismo dobili niti očitovanje od trgovačkih društava - rekla je Orešković.

Za pritiske na Povjerenstvo Orešković kaže kako ne postoje.

Komentari (41)
  • Poslati će oni, samo kaj su baš sad Čedo Prodanović i Jadranka Sloković na odmoru, pa nemogu dati usmeno besplatno mišljenje koje papire se smije, a koje nikako nesmije priložiti. Sad će Karamarko zamahat papirem na kojem piše "usmeno besplatno mišljenje" da je moral relativna kategorija.

    27. 5. 2016,   13:28
  • Nebi Tito trazio dokumente, nebi ni americki kongres trazio dokumente, ali eto kod nas u ovoj vukojebini nas moze je..t tko kako hoce.

    27. 5. 2016,   13:24
  • imaju oni dobru taktiku.....sad izdrzati cim duze, sjebati jos malo, nista stvarno ne popraviti...onda na sljedecim izborim izgubiti...sljedeca vlada ce se morati uhvatiti u borbu s svim ovim što im je HDZ ostavio...a to znaci smanjiti raznorazna izdavanja, to se narodu nece svidati i onda ce vlada pasti a HDZ ce reci "dok smo mi bili bilo je svima super" i evo njih opet na vlast....zato nit ne zele MMF, jer ce ih on prisiliti da smanje ta davanja vec sad...

    27. 5. 2016,   13:43