Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nismo odbili poslužiti slijepu ženu, dogodio se nesporazum'

Konobari koji su toga jutra radili u smjeni nisu odmah primijetili oznake na psu vodiču, te su upozorili gošće kako ne mogu sa psom u lokal jer su takva pravila za kućne ljubimce...

Leggiero bar iz Avenue Malla u Zagrebu u ponedjeljak je priopćenjem reagirao na navode da je jednoj slijepoj osobi onemogućen ulazak u prostorije tog ugostiteljskog objekta zbog pratnje psa vodiča, ističući da su se njihovi konobari ispričali kada su im gošće objasnile o kakvoj je vrsti psa riječ, ali da one ispriku nisu htjele ni poslušati.

>>>>Zbog psa vodiča slijepu ženu nisu htjeli poslužiti u kafiću

"U našim kafićima nema diskriminacije prema osobama s invaliditetom, kao što nema diskriminacije prema spolu, dobi, rasi, vjeri ili na bilo kojoj drugoj osnovi", poručuju iz Leggiero bara u reakciji nakon dopisa koji je njima i medijima danas uputila Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

Udruga u svom dopisu, uz ostalo, navodi da su djelatnici bara ignorirali slijepu osobu, ne želeći je saslušati, čime je "počinjena diskriminacija prema osobi s invaliditetom, sukladno Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom", a iz Leggiero bara navode da su istražili što se točno dogodilo u petak, 11. studenog, u 8.05 sati ujutro te ističu da je, nažalost, došlo do situacije koja se lako mogla izbjeći.

"Konobari koji su toga jutra radili u smjeni nisu odmah primijetili oznake na psu vodiču, te su upozorili gošće kako ne mogu sa psom u lokal jer su takva pravila za kućne ljubimce. Gospođe su objasnile kako je to pas za slijepe, a konobari su se osobno ispričali i pozvali ih da uđu u lokal. Gospođe na žalost nisu ispriku htjele ni saslušati, već su tražile odgovornu osobu i poručile kako će tražiti pravdu tim putem te otišle. U užurbanom poslovnom objektu kao što je kafić na najfrekventnijem ulazu u Avenue Mall, greške se naravno mogu dogoditi. Naš stručni tim konobara i voditelja uvijek se trudi ponuditi najbolju uslugu, na žalost došlo je do situacije koja se lako mogla izbjeći", naveli su iz Leggiero bara.
 

Komentari (145)
  • Majstori su rekli svoju "istinu" i to je sad to. Pa koji je vama ljudi? Jeste vi normalni? Psa vodiča se prepozna trenutno, zato i ima oznake na sebi. Priča je došla u novine pa sad moraju izmišljat priče. Težimo nekakvom zapadu a u glavama smo jaaaako daleko od toga.

    15. 11. 2016,   00:34
  • Ajd ne vadite se sada, psa vodiča nemreš fulati pa da se ubiješ. Sada vam je jedino frka da ne izgubite goste.

    15. 11. 2016,   01:26
  • Kakvo lažno opravdanje,pa kako nije mogao znati odnosno nisu mu bile vidljive oznake,a žena je slijepa.To moraš bit glup da ne vidiš.Također koji bi ona imala razlog ako bi i bilo tako,odbit ispriku.Lažni su im navodi jer vide da je sve izašlo u medije.

    15. 11. 2016,   06:58