Obavijesti

News

Komentari 17

'Nismo sigurni hoće li proračun proći, a Neovisni su nas izdali'

'Nismo sigurni hoće li proračun proći, a Neovisni su nas izdali'
2

Ako proračun na sjednici skupštine ne prođe, ona će biti raspuštena. Nakon raspada koalicije Bandića i Neovisnih za Hrvatsku, za izglasavanje proračuna nedostaju tri glasa. Bandić na skupštini neće biti jer je u bolnici

VIDEO

Bilo bi neodgovorno izjaviti da će proračun na sjednici sto posto proći. Ostaje nam rasprava, mi smo napravili sve. Mi smo za razgovor i za suradnju. Nekako ipak vjerujem da će gradski zastupnici znati procijeniti što je najbolji interes Grada Zagreba i naših građana, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević uoči sutrašnje sjednice skupštine.

Prva točka dnevnog reda sjednice biti će proračun grada za 2019. godinu, a kako su najavili neki zastupnici, neće ga podržati. Ako proračun ne prođe, skupština će se raspustiti.

Ima li Milan Bandić većinu u Gradskoj skupštini za izgladavanje proračuna? Gradonačelnik je u bolnici, a umjesto njega na presici govore zamjenice Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić Reporter: Ivan Pavić

Objavljuje 24sata Politiko u Srijeda, 12. prosinca 2018.

Na izglasavanju o proračunu neće biti gradonačelnika Milana Bandića koji se oporavlja u bolnici od plućne embolije, ali eventualni pad proračuna njemu ne prijeti puno jer bi u tom slučaju i dalje ostao na čelu grada.

Proračun, kako su najavili, neće podržati niti donedavni Bandićevi koalicijski partneri Neovisni za Hrvatsku pa Bandiću time nedostaje tri glasa. Vrlo je vjerojatno, međutim, da će proračun podržati HDZ čiji su svi amandmani na ovaj prijedlog prihvaćeni.

- Svjedoci smo da u nekim previranjima i krizama stvari stoje. Mi želimo da se kreću, i to u pozitivnom smjeru. Nadam se da će to prepoznati zastupnici kao što je to prepoznala zagrebačka javnost. Bez obzira kako glasovali, za ili protiv, zastupnici su dužni objasniti zašto to čine. Upravo sam iz toga uvjerena da će svi napori posljednjih godina, svih ovih 19 godina Milana Bandića na čelu grada biti prepoznati - dodala je Pavičić Vukičević koja nije htjela govoriti o zastupnicima koji bi mogli podržati ovaj proračun.

Zagreb: Akti gradonačelnika s Bandićevom zamjenicom Jelenom Pavičić Vukičević

- Nismo tu da govorimo o imenima ili da licitiramo. Ne želimo da ispadne da se radi o političkoj trgovini i da mi nekoga ovdje kupujemo. Mi znamo da smo napravili sve po zakonu i pravilnicima. Nadam se da su sami sa sobom mirni oni koji će o ovom proračunu glasati - istaknula je te dodala kako od oporbe nisu čuli "niti jednu suvislu i konstruktivnu kritiku, već samo konstatacije da proračun ne valja."

Zamjenica gradonačelnika uz pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivicu Lovrića rekla je kako su ih Neovisni za Hrvatsku izdali, ali dodala kako jednostavno nisu imali zajednički jezik. istaknula je kako nema šanse da prijedlog proračuna povuku sa sjednice jer bi to značilo da ne stoje iza njega te da bi time svi napori pročelnice Gradskog ureda za financije Danijele Juroš Pečnik bili uzaludni.

'Proračun nije 10 milijardi kuna'

- Proračun iznosi 8 milijardi i 190 milijuna kuna i za 175 milijuna kuna je viši u odnosu na 2017. Prihodi grada su ostali na istoj razini. Ono čime se možemo pohvaliti je četiri puta veće povlačenje iz EU fondova. U medijima smo vidjeli tvrdnje kako je proračun probio granicu od 10 milijardi kuna, to je posljedica što je država 2016. propisala da gradovi moraju uključiti i planove svojih proračunskih korisnika. Oni posluju preko svoji žiro računa i neki se ne financiraju iz gradskog proračuna. Recimo primjer toga je KBC Sveti duh koji planira milijardu kuna, ali oni ne idu iz našeg proračuna - objasnila je Danijela Juroš Pečnik.

'Bandić se dobro oporavlja'

- Gradonačelnik je dobro. Dobro se oporavlja i nadamo se da će se ubrzo vratit na posao. Nećemo govoriti kada će to točno biti jer nismo liječnici. Tu odluku prepuštamo medicinskim stručnjacima, a na kraju i samom gradonačelniku - dodala je njegova zamjenica Pavičić Vukičević.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...