Obavijesti

News

Komentari 98

Ništa od 'Lex Perković'? SDP: Još su potrebne konzultacije

Ništa od 'Lex Perković'? SDP: Još su potrebne konzultacije
3

Ako izmjene Ustava idu u smjeru da nema zastare za komunističke zločine, HDZ će ih podržati, ali to nećemo vezati sa zakonom, rekao je HDZ-ov Jandroković

VIDEO

Mi smo došli na vlast, provodimo zakone i sada ćemo predložiti promjene Ustava, rekao je u srijedu premijer Zoran Milanović. Mislio je pritom na slučaj Josipa Perkovića i Vladinu inicijativu za promjenom Ustava tako da nema zastare za politička ubojstva počinjena na teritoriju RH i drugih zemalja. Također, premijer je odlučno rekao da će Zakon o suradnji u kaznenim predmetima s članicama EU ići u obliku u kojem je predložen kako bi se zaštitilo sudionike Domovinskog rata. Unatoč premijerovoj odlučnosti, Ingrid Antičević Marinović (SDP) dala je naslutiti da se oko zakona još dogovara.

- Još ćemo pričekati do sutra. Bile su potrebne određene konzultacije i sutra će se znati sve o tome - rekla je Antičević Marinović. Što se izmjena Ustava tiče, to smatra dobrom inicijativom.

- Na kraju krajeva težina takvih djela upućuje na to da zaslužuje jednu ustavnu razinu. Oporba ima pravo zanovijetati. Da nismo postavili ograničenje, prigovarali bi da ne štitimo hrvatske branitelje - kaže SDP-ovka.

Jandroković: Šaljemo poruku 'šljivi nam se za obveze'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I točno tako - oporba se ne slaže.

- SDP radi zbrku i odgovornost sa sebe pokušava prebaciti na druge. Ako izmjene Ustava idu u smjeru da nema zastare za komunističke zločine, HDZ će ih podržati, ali to nećemo povezivati s ovim zakonom i nećemo prihvatiti nikakve promjene ovog zakona - rekao je Gordan Jandroković (HDZ) te dodao kako izmjenama zakona Hrvatska šalje poruku da 'ne šljivi obveze koje ima'.

- 'Mi ćemo raditi kako nas je volja.' To je Bizant, a ne skandinavski model o kojem priča predsjednik Vlade - kaže Jandroković.

Kosor: Vladina inicijativa će se raspasti

Jadranka Kosor apsolutno je za to da se sudi svima koji su optuženi za bilo kakve zločine. Ipak, misli da će se Vladina inicijativa raspasti.

- Raspravljamo o nečemu što se ne može provesti. Ova inicijativa na neki način treba malo popraviti dojam koji imamo oko velikih komplikacija vezano za europski uhidbeni nalog. Ništa se stvarno neće dogoditi - zaključuje Kosor. Vjeruje da će se ova situacija Hrvatskoj u EU pamtiti.

- Ako se zakon usvoji, s velikim minusom ulazimo u EU - rekla je.

Laburist Dragutin Lesar na sve gleda kao pokušaj skretanja s gorućih tema.

- Tako dugo dok netko ne dođe u Sabor s tekstom ustavnih promjena, smatram sve samo medijskim spinom i pokušajem skretanja s teme koja žulja vladajuće, a posebice premijera Milanovića. I danas su aktualne teme nezaposlenost, gospodarska situacija, financijska kriza, skrivanje od javnosti prodaju HPB-a i CO-a, davanje Hrvatskih autocesta u koncesije - zaključio je Lesar.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a