Obavijesti

News

Komentari 58

Ništa više neće biti kao prije: Domina i Mister ušli u politiku

Ništa više neće biti kao prije: Domina i Mister ušli u politiku
3

Liberali se hvale izbornom pobjedom: članovi mladeži HSLS-a Domina Serdar (18) i Jakov Vranković (23) slavili su na izboru za najljepša lica hrvatskog turizma

VIDEO

Ona je pametna, ambiciozna i lijepa, a on profesionalni rukometaš s privremenom adresom u Rumunjskoj.

Oboje su članovi mladeži splitskog HSLS-a i oboje su okićeni lentom na izboru za najljepše lice turizma. Jakov Vranković (23) postao je Mister turizma, dok je Domina Serdar (18) proglašena prvom pratiljom. Domina se manekenstvom bavi iz hobija, dok politiku vidi kao svoju budućnost. Točnije vanjsku politiku, tj. diplomaciju.

HSLS: Domina je naša nada

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


- U HSLS sam se učlanila sa 17 godina, ali još kao dijete pokazivala sam interes za politiku. Uvijek sam nešto pametovala, toliko da sam dobila nadimak ‘filozof’. Učlanila sam se u stranku jer sam bila ogorčena na stanje u državi i tražila sam način da se uključim, da se nekako izrazim i dam svoj doprinos. U stranku sam došla preko Hrvoja Bašića, čelnika mladeži, i moram priznati da je ekipa super. Možda smo mala stranka, ali imamo velike planove. Mladi HSLS-a uglavnom se bave različitim humanitarnim aktivnostima u kojima rado sudjelujem. Tako smo primjerice djecu iz Doma Maestral vodili na utakmice Hajduka. Biti dio njihove sreće je neprocjenjivo – kaže maturantica Privatne gimnazije “Kraljice Jelene” nakon koje planira upisati ili arhitekturu ili politologiju. Zbog ozljede je morala odustati od ritmičke gimnastike.

- Bila su to prekrasna tri dana. Prijavila sam se zbog novog iskustva i moram priznati da je ekipa bila super, predivna. Krivo je misliti kako oni koji idu na izbor nisu i pametni. Dapače, na izboru se traži cjelovita osoba koja mladima može biti uzor – kaže Domina dodajući kako se u obitelji nitko ne bavi politikom. 
- Domina je pametna djevojka i zna što hoće. Zasad je premlada da je uključimo u visoku politiku jer treba još iskustva, ali polažemo nadu i u nju i u Jakova. Poručujem svim mladima da se aktiviraju na bilo koji način jer samo vlastititim angažmanom možete nešto promijeniti – rekao nam je Tonči Blažević, šef splitskog HSLS-a.

Hrvoje Bašić, šef ogranka mladeži, kaže kako je Domina jedna od njihovih najaktivnijih članica.


- Ona zaista ima ‘mota’ za politiku i puno je zrelija od mnogih vršnjaka - kaže Bašić.

Mister turizma je član, ali politika mu neće biti poziv

miss

Igram rukomet za Dinamo Bukurešt, imao sam slobodno, pa sam se prijavio na izbor. Trudio sam se i, eto, pobijedio. Politikom se ne mislim baviti u budućnosti, kaže Jakov Vranković.

- I izbor za miss i mistera može biti jedan od načina promocije svojih stavova – kaže nam Hrvoje Bašić, šef ogranka mladeži HSLS-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a