Obavijesti

News

Komentari 42

'Nisu čistačice i kuharice krive za 100 mil. kn gubitka u SC-u'

'Nisu čistačice i kuharice krive za 100 mil. kn gubitka u SC-u'
8

Prosvjednike podržavaju i brojni studenti, a radnici SC-a ih pozivaju i da ih podrže i tako da bojkotiraju usluge SC-a do ispunjenja zahtjeva, tj. do potpisivanja kolektivnog ugovora

VIDEO

Ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja prosvjedovali su radnici SC-a koji traže. Poručuju da će organizirati novi štrajk ako današnji ne upali. Ističu kako je najteže čistačicama i ženama u prehrani. 

Prosvjed radnika Studenskog centra ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja Reporter: Maja Furjan

Posted by 24sata Video on Wednesday, 23 November 2016

Tvrde kako je stara vlada odobrila da krenu pregovori, a nova vlada je samo trebala potpisati pregovore, a nisu.

- Jako nam je bitno da su nam prava zaštićena. Šefovi su dobili stimulaciju, a mi nikada nismo. Mi želimo da nam ne diraju prijevoz, plaće i minuli rad - kažu radnici. 

'Hoćemo ugovor, hoćemo radnička prava'

Prosvjednike podržavaju i brojni studenti koji pozivaju svoje kolege da ih podrže i tako da bojkotiraju usluge SC-a do ispunjenja zahtjeva, tj. do potpisivanja kolektivnog ugovora.

Radnici su se derali 'studenti mi vas volimo, studenti mi vas trebamo'. 

Klub studenata geografije s PMF-a izrazio je svoju podršku štrajku.

- Smatramo da su zahtjevi razumni i ovo je pitanje osnovnih prava na radnom mjestu. Htjeli bismo demantirati tvrdnje uprave da su ovime studenti najveće žrtve jer smatramo da je naša građanska dužnost da podržimo štrajk - rekli su. Podržali su ih i studenti Filozofskog, te FPZG-a. 

Predsjednik Novog sindikata i član štrajkaškog odbora Mario Iveković koji je razgovarao sa Stipom Marićem, pomoćnikom ministra financija rekao je da su prenijeli poruku da su i dalje pri svojim stavovima te da neće prekinuti štrajk do sklapanja ugovora.

- Ministarstvo očito treba još tjedan dana štrajka da prihvati činjenicu da je socijalni dijalog nešto bez čega Hrvatska ne može ići naprijed - rekao je Iveković.

Nisu čistačice, kuharice i spremačice stvorile 100 milijuna kn gubitka u SC-u

- Raspravit će i podizanje šatora. Sklapanje ugovora koči sanacijska uprava, nitko u ministarstvu se nije pozabavio sa sadržajem kolektivnog, pričaju nesuvisle stvari. Mi tvrdimo da sve ono što je dogovoreno u kolektivnom, kad bi se potpisalo, ne bi u cijelosti nadoknadilo ono što je u početku sanacije oduzeto. Oni lažu javnost, izlažu podatke da se radi o povećanju troškova, radi se o zaštiti radnika SC-a da im se ne smanje prava. Mi želimo da se sanacija ne provodi preko leđa radnika. Nastavak je sutra na Trgu bana Jelačića ispod sata u 10 sati odakle ćemo do Markova trga gdje je dogovoren prosvjed u 11 - rekao je i dodao da su zatražili premijera Andreja Plenkovića da ih primi. 

- Štrajkaški odbor je tražio danas sastanak u Ministarstvu koje je nadležno za provođenje sanacije u SC-u, zato što nakon osam dana štrajka nitko s nama nije stupio u kontakt i pokazao volju da se štrajk završi na korektan način. 
Ministarstvo se ograđuje da nije ovlašteno, već da je za to ovlašteno sanacijsko vijeće, a oni pak tvrde ad ne mogu preuzeti obaveze koje su u suprotnosti sa zakonom o sanaciji, a svi zajedno lažu i obmanjuju javnost. Mi želimo da se u okviru sanacije na području prava uredi na način koji će biti održiv kad se sanacija završi. Do sanacije je došlo zbog gubitaka koje je stvorio SC. Sigurno nisu čistačice, kuharice i spremačice stvorile 100 milijuna kn gubitka u SC-u - rekao je.
 
Štrajkaši su držali natpise 'Prestari smo za njemačku', 'No sikiriki, umjesto plaće kikiriki'...


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa