Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nisu ga našli: Policija raspisala tjeralicu za Željkom Dolačkim

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Uskokov tužitelj nakon izricanja presude izrazio je nadu da Dolački nije u bijegu, nego da će se pojaviti izravno u zatvoru kako bi izbjegao javno uhićenje i odvođenje s 'lisicama' na rukama

Policija je raspisala tjeralicu za suspendiranim policijskim načelnikom Željkom Dolačkim nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura koji nikada nisu pronađeni.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Policija je zaprimila dovedbeni nalog suda i poduzima mjere i radnje izvršenja tog naloga", kazala je Hini glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

HOĆE LI RASPISATI TJERALICU? Traži se Dolački, a odvjetnik poručio: 'Nadam se da ne bježi'

Iako je policija štura u službenim izjavama prema neslužbenim podacima tjeralica je raspisana nakon što Dolački nije pronađen ni na jednoj od poznatih adresa.

Uskokov tužitelj nakon izricanja presude izrazio je nadu da Dolački nije u bijegu, nego da će se pojaviti izravno u zatvoru kako bi izbjegao javno uhićenje i odvođenje s 'lisicama' na rukama.

Zagreb: Nastavljeno suđenje Željku Dolačkom optuženom za krađu zlata i novca iz policijske postaje DOBIO ŠEST GODINA Dolački tvrdi da ne bježi, ali policija ga kod kuće nije našla

Odvjetnik osuđenog policajca, Davor Cahun, novinarima je u utorak kazao da ne zna zašto njegov branjenik nije došao na izricanje presude. Na pitanje hoće li mu savjetovati da se javi u istražni zatvor, koji mu je određen po sili zakona jer mu je nepravomoćna kazna veća od pet godina, Cahun je kazao da nikome neće ništa savjetovati.

U srijedu je Cahun novinarima kazao da ne zna gdje je Dolački i da s njim nije u kontaktu.

DOLAČKI NAKON PRESUDE: 'Nema bježanja, jer nemam dvojno državljanstvo kao neki'

Dolački je u utorak nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu i povrat 3,3 milijuna kuna, no kako se nije pojavio na izricanju presude izbjegao je odvođenje iza rešetaka.

Obrazlažući presudu sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio sve za što ga je Uskok teretio u optužnici te da je sve potkrijepljeno iskazima svjedoka i vještaka.

Komentari (148)
  • Tako je Roki.. Ti si se podmirio za života.. Sada uživancija... AJ bok, idem delat dalje za neku siću..

    6. 2. 2019,   10:46
  • MOSAD je iz Južne Amerike u bunkerima automobila i u putničkim koferima dovodio zločince na suđenje u Izrael, a naši nisu sposobni držati na oku ni ovog koji živi par sela dalje od Zagreba...

    6. 2. 2019,   10:48
  • Jeb** ovo smece od drzave, niti jedan moćnik nije pao.. svi pobjegli od Mamica do Sanadera..i onda ocekuju da poštuješ i klanjao se ovoj drzavi.. ma Puj.

    6. 2. 2019,   10:43