Obavijesti

News

Komentari 63

Nisu mogli zaključati vozila pa im iz njih krao dragocjenosti

Nisu mogli zaključati vozila pa im iz njih krao dragocjenosti
2

Zadar: Kako neslužbeno doznajemo, policija je kradljivca uhvatila na djelu. Taman se pripremao za novu akciju, ali je upao u ruke policajaca koji su mu pripremili klopku uz pomoć građana

VIDEO

Zadarska policija nakon višednevne akcije je stala na kraj drskom kradljivcu koji je pri krađama koristio poseban uređaj za ometanje signala pri zaključavanju skupocjenih automobila. Naime, kradljivac je na parkiralištima trgovačkih centara dočekivao vlasnike luksuznih automobila te bi im onemogućio zaključavanje, a kad bi se oni udaljili od vozila, kradljivac bi im otuđio vrijednosti.

- Jučer oko 12 sati u Zadru na parkiralištu trgovačkog centra u ulici Akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja osobnih vozila uporabom uređaja za ometanje signala zatečena je i uhićena muška osoba (52) sa zagrebačkog područja - rekla nam je Sonja Šimurina, policijska službenica za odnose s javnošću i dodala da se radi o posebnom uređaju za ometanje signala, tzv. jammeru.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, sumnjiči ga se da je 29. lipnja oko 12 sati u Ulici Akcije Maslenica, na parkiralištu trgovačkog centra, na isti način onemogućio 46-godišnjeg vlasnika BMW-a karlovačkih nacionalnih oznaka da zaključa vozilo te potom iz pretinca, iz novčanika otuđio 43 tisuće kuna, 1500 britanskih funti i tisuću eura. Ponovno na isti način i na istom mjestu 13. srpnja je onemogućio zaključavanje 51-godišnjem vlasniku Mercedesa zagrebačkih nacionalnih oznaka te potom došao do vozila i ispreturao stvari, ali ništa nije otuđio. Nadalje, 18. srpnja oko 12 sati na parkiralištu u ulici Bleiburških žrtava je također onemogućio zaključavanje 65-godišnjem vlasniku Mercedesa zadarskih nacionalnih oznaka, a iz automobila je otuđio 4200 eura, 100 američkih dolara i 900 KDM.

- Na opisani način, 52-godišnjak je sebi pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 100 tisuća kuna, a kod njega je pronađen uređaj za ometanje signala pri zaključavanju vozila i dio otuđenog novca, koji su mu oduzeti. Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - rekla nam je Šimurina.
Kako neslužbeno doznajemo, policija je kradljivca uhvatila na djelu. Taman se pripremao za novu akciju, ali je upao u ruke zadarskih policajaca koji su mu pripremili klopku uz pomoć građana. Ovo je prvi takav slučaj na području zadarske županije, a uhićeni muškarac poznat je po teškim krađama iz vozila. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti