Obavijesti

News

Komentari 92

Nisu znali da je trudna: Bebu pronašli u vreći pod krevetom

Nisu znali da je trudna: Bebu pronašli u vreći pod krevetom
4

Ispred kuće u kojoj je pronađeno mrtvo novorođenče netko je zapalio lampaš. Stanovnici malog mjesta su u šoku, a glavna tema je mrtvo novorođenče

VIDEO

U petak poslije podneva vidjeli smo Hitnu pomoć, policiju i pogrebnike u njihovu dvorištu i u kući. Prvo smo pomislili da se netko ubio. Poslije smo vidjeli i mali limeni lijes, kažu nam stanovnici Dubravca, malog mjesta u blizini Ivanca.

Kako doznajemo od mještana, sumnja se da je majka (28) počinila čedomorstvo. Beba je, kažu, pronađena zamotana u plahtu i stavljena u crnu vreću pod krevetom. Dok ne završe s izvidima, u Policijskoj upravi varaždinskoj ne žele potvrditi jesu li glasine o čedomorstvu istinite.

- Iako živimo nedaleko od njih, nismo uopće znali da je trudna. Bila je malo punašnija i uglavnom smo je viđali u autu, pa nismo sumnjali u trudnoću. Imala je dečka iz drugog dijela sela, ali se priča da se nešto posvađala s njim. Uglavnom, u petak smo i njega vidjeli u kući - kazao je mještanin.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:24

- Policajci su po dojavi Opće bolnice Varaždin, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, uz prisutnost tužitelja pretražili kuću kojom se koristi 28-godišnjakinja. U kući su pronašli mrtvo novorođenče, koje je prevezeno na Odjel patologije - navela je policija u priopćenju.

'Teško je reći što joj se okrenulo u glavi' 

Mlada majka nalazi se u bolnici, a njezina majka nije htjela ništa govoriti o slučaju. Na naše pitanje kako joj je kći odgovorila je protupitanjem: “A što mislite?”.

- To je vrlo dobra i mirna obitelj. Super su ljudi. Priča se da se djevojka zatvorila u sobu i nije htjela nikome otvoriti vrata. Onda su pozvali Hitnu pomoć, koja je sve otkrila. Teško je reći što joj se okrenulo u glavi. Ne znamo je li rodila doma ili u bolnici, ali čini mi se da je bila nekoliko dana u bolnici. Pričalo se da je imala nekih problema s probavom. Sad je sve jasnije - kaže jedna mještanka. 


Našli mrtvu bebu: Majka rodila sama u kući pa otišla raditi?
Našli mrtvu bebu: Majka rodila sama u kući pa otišla raditi?

A drugi pričaju kako je 28-godišnjakinji pozlilo na poslu te da je tijekom pregleda utvrđeno da je bila trudna i rodila doma. To, navodno, nitko nije znao jer je cijelo vrijeme prikrivala trudnoću. Mnogi još ni ne znaju što je snašlo njihovo malo mjesto, a oni koji nešto i znaju, teško govore o tome jer svi se međusobno poznaju, pa ne žele uvrijediti obitelj.

- Čedomorstvo će najčešće počiniti žene koje su mentalno inferiornije, one koje su u vrijeme trudnoće, odnosno porođaja pod određenim stresom, kao i one koje su izmanipulirane, bilo od strane roditelja ili okoline - rekao je psihijatar Darko Labura svojedobno za Zadarski list. Postporođajna depresija, pojasnio je Labura, samo je jedan od elemenata koji pokrivaju uzroke čedomorstva, drugi mogu biti i loše financijsko stanje u obitelji rodilje, velike količine stresa i pritisak obitelji, odnosno sredine u kojoj žive. Po liječničkoj definiciji postporođajna depresija javlja se od četvrtog do osmog tjedna nakon porođaja, a može trajati čak do prve godine djetetova života te kod majki uzrokuje manjak privrženosti bebi.

Do pet godina zatvora 

Za čedomorstvo je Kazneni zakon predviđao kaznu od jedne do osam godina zatvora a sada kaže: “Majka koja usmrti svoje dijete pod utjecajem jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće ili poroda kaznit će se kaznenog zatvora od šest mjeseci do pet godina zatvora”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu