Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nisu samo jagode: Kupac našao iglu i u mangu, traže se krivci

None Foto:

Ministarstvo zdravstva preporučilo je svima da dobro razrežu voće prije nego što ga krenu jesti. U Australiji je do sad prijavljeno oko 100 slučajeva takvog voća

Nakon što su se u australskim dućanima počele pojavljivati jagode u koje su bile zabodene igle, jedan kupac prijavio je da je pronašao jednu i u mangu. 

Inspektor Nigel Webber rekao je da je kupac imao mango kod sebe dva dana prije nego što ga krenuo jesti i dok ga je rezao pronašao je iglu zabodenu u njega. Dodao je kako nitko nije ozlijeđen. 

"VOĆNI TERORIZAM" Dječak priznao: 'Stavljao sam igle u jagode, ali to je bila šala'

Ministarstvo zdravstva preporučilo je svima da dobro razrežu voće prije nego što ga krenu jesti. U Australiji je do sad prijavljeno oko 100 slučajeva takvog voća. Policija pretpostavlja da se ne radi samo o jednom počinitelju već o brojnim imitatorima. 

Jedan počinitelj već je uhićen - dječak koji je, kako sam kaže, igle stavljao u jagode zbog šale. Priveden je u srijedu popodne. Još jedna djevojčica (12) priznala je da je stavljala igle u voće. 

Stotine Australaca je zbog ovog slučaja odlučilo svoje voće kupovati na farmama. 

SABOTAŽA U AUSTRALIJI Igle u jagodama: 'To je strašan čin, rekao bih čak i terorizam'

- U jednom trenutku je 30-40 ljudi stajalo u redu kako bi ubrali sami svoje jagode - kazala je jedna od stanovnica Brisbanea i dodala kako joj nije bio problem čekati dva sata na voće. 

U dućanima su instalirali male detektore metala kroz koje voće prolazi kako bi kupci bili sigurni da u njima nema igala, piše Daily Mail

Komentari (2)
  • Znači tjeraju ljude da rade ''smutije''...

    20. 9. 2018,   09:47
  • Jasam nasao iglu u plastu sjena.. stacemo sa tim??

    20. 9. 2018,   15:10