Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nisu znali kako ga spustiti: Satima visio s dimnjaka i umro

None Foto: PA/PIXSELL 4

Spašavanje je počelo u ponedjeljak oko dva sata ujutro, a oko 15 sati kasnije muškarca su proglasili mrtvim. U ponedjeljak ujutro još su s njim mogli razgovarati

Muškarac star oko 50 godina je umro nakon što je satima visio na industrijskom dimnjaku u Engleskoj. Policija utvrđuje identitet muškarca te pokušava saznati zašto se popeo na dimnjak. Prema fotografijama muškarac se popeo po ljestvama te mu je noga zapela i ostao je visjeti naglavačke. 

Svjedoci su ispričali da u već u nedjelju oko 22.30 čuli nekakvu buku. Nisu mislili da je išta važno no oko jedan sat ujutro u ponedjeljak čuli su viku i zapomaganje, a uskoro je stigla i policija. Spašavanje je počelo oko dva sata ujutro, a oko 15 sati kasnije muškarca su proglasili mrtvim. U ponedjeljak ujutro još su s njim mogli razgovarati. Pokušavali su ga spasiti na sve moguće načine. 

Nisu uspjeli helikopterom, a niti s dizalice. Kada su ga konačno uspjeli osloboditi sajle i spustiti s 80 metara visokog dimnjaka, ali su ga ubrzo proglasili mrtvim. 

- U ovom kompleksnom spašavanju sudjelovali su vatrogasci, policija, spasilačka služba, stručnjaci, gorska služba spašavanja. Svi su radili na tome da muškarca spase što je prije moguće. Naše misli su s njegovom obitelji - rekla je kasnije policija. 

Muškarac se popeo na dimnjak koji je nekada pripadao tvornici pamuka. Izgrađen je 1836. godine i tada je bio jedan od najviših na svijetu. 

Komentari (25)
  • Naš HGSS bi ga spasio, dao bih se okladiti!

    29. 10. 2019,   10:11
  • Jbt, čovjek se popeo sam, bez ikakve i ičije pomoći, i nije bilo još jednog takvog među svim tim policajcima i spasiocima punih 12 sati da se popne po istim tim ljestvama, zakači se sajlom za ljestve kraj njega, i izvuče ga, prepili šipku ili što god treba???? Pa to ne bih shvatio ni da se dogodilo u Bangladešu, a ne u Engleskoj!

    29. 10. 2019,   10:05
  • Kako su ga uspjeli skinuti mrtvoga na isti su način mogli i živoga, čak još i lakše.

    29. 10. 2019,   10:14