Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nitko ne zna uzrok: Djevojčica dnevno kihne do čak 8000 puta

Ira Saxena (9) je prije tri tjedna iz nepoznatih razloga počela češće kihati. Danas kihne i do 8000 puta dnevno, a liječnici joj ne mogu pomoći jer nisu dijagnosticirali od čega boluje

Majka djevojčice Ire Saxena, koja kihne i do 8000 puta dnevno, je očajna i moli za pomoć. Liječnici već tjednima pokušavaju otkriti zbog čega toliko kiše. Misteriozni slučaj muči doktore koji su već isključili tipične bolesti, poput prehlade i alergija, prenosi Mirror.

Ira prestane s kihanjem jedino kad spava, ali onog trenutka kad se probudi, kihanje ponovo počne. Zbog toga ne može ići ni u školu. Majka Priya je odvela kćerku u privatne klinike i vodila je kod raznih specijalista, ali nitko nije uspio otkriti u čemu je problem.

Foto: Screenshot/eastnews

- Probudila se prije tri tjedna i počela kihati. I nije prestala. Počelo je sporo, a onda svaki idući dan je kihala sve više i više. Doktori kažu da je moguće da mozak šalje krive signale, ili da je tik, ali nitko nije siguran. Testirana je na sve alergije, davali su joj antihistaminike, steroide i razne sprejeve, ali ništa ne pomaže - kaže majka Priya.

Majka ju je odvela i na hipnoterapiju i za vrijeme seanse nije kihala, ali čim je završilo, nastavila je kihati. Zakazala je i termin kod homeopata.

- Jedino utješno je što barem mirno spava. Jedino tada ne kiše i može spavati cijelu noć - dodaje Priya.

Ira je učenica osnovne uškole u Colchesteru, ali ne može pratiti nastavu zbog problema s kihanjem.

- Jako je frustrirajuće što ne može ići u školu, ali školsko osoblje ima razumijevanja. Pokušala se jednom i vratiti u školu, ali nije išlo. Kihanje je u potpunosti zarobilo njen život. Ona je jako hrabra i sve to bolje podnosi od mene. Samo želim da sve bude kao prije - iskrena je Priya.

Sličan slučaj se dogodio 2009. godine kada je Lauren Johnson (12) iz SAD-a počela kihati i do tisuću puta dnevno. Na kraju joj je liječnik dijagnosticirao potpuni pad imunološkog sistema zbog upale grla. Katelyn Thornley iz Texasa je 2015, godine isto počela kihati, a liječnici nisu otkrili uzrok.

Majka moli svih koji misle da mogu pomoći da je kontaktiraju putem e-maila.

 

Komentari (2)
  • A koji joj je E mail??? Ja sam siguran da bi joj pomogao. Kažu da svaki puta kada se kihne, srce prestane raditi.

    24. 7. 2016,   21:08
  • bude tu paloma spoznor;_;

    24. 7. 2016,   21:56