Obavijesti

News

Komentari 1

'Nitko se ne bi usprotivio ako Britanija želi odgoditi Brexit...'

'Nitko se ne bi usprotivio ako Britanija želi odgoditi Brexit...'
1

EU je time poslala najsnažniji signal do sada o tome da bi omogućila Londonu odgodu izlaska iz bloka. Pregovori se trenutno nalaze u mrtvoj točki, a špekulacije o odgodi sve su jače

VIDEO

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je u ponedjeljak da se nitko ne bi usprotivio kad bi Velika Britanija zatražila odgodu izlaska iz bloka, čime je EU poslala jedan od najsnažnijih signala dosad o tome da bi omogućila Londonu odgodu izlaska.

Trenutna mrtva točka u pregovorima Londona i Bruxellesa o sporazumu o izlasku iz Europske unije dovela je do raširenih špekulacija o odgodi Brexita.

Predsjednik Europske komisije Juncker rekao je da bi Velikoj Britaniji najvjerojatnije bilo odobreno pomicanje krajnjeg roka izlaska kada bi to zatražila.

May traži podršku za Brexit: 'Svima će nam povijest suditi'
May traži podršku za Brexit: 'Svima će nam povijest suditi'

"Odluka o više vremena leži na Ujedinjenoj Kraljevini. Ako se podnese takav zahtjev, nitko se u Europi tome neće suprotstaviti", rekao je Juncker.

"Ako pitate koliko se dugo izlazak iz EU-a može odgađati, nemam taj vremenski okvir na umu", rekao je Juncker u intervjuu za njemačke novine Stuttgarter Zeitung koje će se objaviti u utorak u tiskanom izdanju. 

Četiri ministra traže od May da ne koristi prijetnju o izlasku iz EU-a bez sporazuma

Četiri ministra iz vlade premijerke Therese May zatražili su od nje da prestane koristiti prijetnju o izlasku iz Europske unije bez sporazuma, piše u ponedjeljak list Guardian.

Theresi May zbog Brexita u parlamentu prijeti novi poraz
Theresi May zbog  Brexita u parlamentu prijeti novi poraz

Ministri pravosuđa David Gauke, mirovinskog sustava Amber Rudd, ministar poduzetništva Greg Clark i ministar za Škotsku David Mundell to su zatražili na sastanku u ponedjeljak, uoči očekivanog posjeta Therese May Bruxellesu u srijedu, kaže list.

Britanija bi trebala napustiti EU 29. ožujka ove godine, a još je nejasno hoće li se to dogoditi sa sporazumom ili bez njega.

Britanski zastupnici nisu dali potporu sporazumu o razdruživanju koji je May sklopila s EU-om, dok Unija kaže da neće ponovno pregovarati o sporazumu.

May poziva na mir i pokušava osigurati nove pregovore s EU
May poziva na mir i pokušava osigurati nove pregovore s EU

U tome su u ponedjeljak navečer u Bruxellesu razgovarali britanski predstavnici s glavnim europskih pregovaračem Michelom Barnierom.

Nakon Barnierovog sastanka s ministrom za brexit Stephenom Barclayom i glavnim državnim odvjetnikom Geoffreyjem Coxom nije bilo moguće saznati ikakve pojedinosti, piše dpa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk