Obavijesti

News

Komentari 2

Niz sudara u Dalmaciji: Troje ozlijeđenih, auto sletio na krov

Niz sudara u Dalmaciji: Troje ozlijeđenih, auto sletio na krov

Dva putnika iz sudara u Bušićevoj ulici u Splitu zatražila su hitnu pomoć. Jedan od njih je teže ozlijeđen. Na ulazu u Makarsku jedan autombil sletio je s ceste na krov...

VIDEO

Serija prometnih nesreća u popodnevnim satima 'pogodila' je Split, srećom uglavnom bez teških i po život opasnih posljedica.

Oko 16,30 sati sudarila su se dva automobila na križanju Bušićeve i Šižgorićeve ulice: vozačica Audija (30) vozila je iz smjera bolnice prema sjeveru Bušićevom te je skretala ulijevo u Šižgorićevu. Kako su u oba smjera po dvije prometne trake, vozač drugog Audija iz suprotnog pravca je uspio izbjeći, no ne i vozač mazde koja je bila 'skrivena' iza njega. Vozačica ja tako udarila u lijevu bočnu stranu Mazde, koja se zarotirala na cesti te udarila u rubnik i nisku ogradu, doznajemo iz splitske policije. Vozač Mazde (50) prebačen je u splitsku bolnicu te je zadržan na liječenju. Prema prvim informacijama, zadobio je težu ozljedu – rupturu slezene.

To je ujedno bila i najteža nesreća, iako je sudar mopeda i automobila na Vukovarskoj ulici (na semaforu iznad Higijenskog) koji se dogodio oko 17,10 sati mogao završiti tragedijom. Automobil je udario u moped, na kojem je putnik zadobio lakše ozljede. Prema prvim informacijama osobno vozilo je oduzelo prednost prolaza mopedu, a u bolnicu je na pregled odvedeno dijete, suvozač na mopedu. Srećom, utvrđene su mu lakše ozljede te je pušten kući.

Na križanju Velebitske i Matice Hrvatske u 17 sati sudarila su se dva automobila, a za sada nitko od uključenih nije zatražio medicinsku pomoć. No, tu nije kraj kršu i lomu na splitskim cestama: oko 17,30 sati su se na zaobilaznici, službeno Jadranskoj magistrali, sudarila tri automobila no vozači su u tom slučaju popunjavali europsko izvješće. Prema informacijama iz PU splitsko-dalmatinske, zabilježeni su sudari s materijalnom štetom i u 17,52 sata te u 19,27 sati...

Nevjerojatnu sreću je pak koji sat ranije imao 82-godišnjak za upravljačem Škode Roomster. Vozio je Jadranskom magistralom te je na području svetišta Vepric kod Makarske, naizgled ničim izazvan, zahvatio makadam uz prometnicu te potom udario u prometni znak. Odbio se i okrenuo na krov, 'parkiravši' Škodu uz stablo. Onaj sretni dio je utvrđen u splitskom KBC-u: konstatirana mu je porezotina na glavi. Tako je i vitalni starčić otpušten kući.

Osim toga, na ulazu u Makarsku oko 16.15 sati automobil je sletio s ceste. Vozača su odvela kola Hitne pomoći, a neslužbeno se doznaje da je prošao s lakšim ozljedama, piše Dalmatinski portal.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.