Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nizozemska u šoku: Iz Sirije pristižu i djevojčice za udaju

None Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

DIO IZBJEGLIČKE KRIZE Iako je brak među djecom zabranjen s nekoliko međunarodnih ugovora, u Europi se oni upravo krše. Oprašta li se pedofilija?

14-godišnja djevojčica je nestala iz nizozemskog centra za tražitelje azila. Policija tvrdi da je Fatema Alkasem bila devet mjeseci trudna i da joj je možda potrebna liječnička pomoć.

No uz to, sumnjaju i da je bila 'dijete mladenka', pa je njezin slučaj ukazao na problem s kojim se susreće Nizozemska kad pruža azil djevojčicama koje su se udale u Siriji, dok prema nizozemskim zakonima nisu dovoljno stare da pristanu na brak.

Vlada u Hagu ubrzano radi kako bi zatvorila 'rupu u zakonu o izbjeglicama' koji je dosad dozvoljavao djevojčicama da se u Nizozemskoj ujedine da svojim supruzima.

Ova praksa izazvala je gorljive debate o tome na koji način Nizozemska odgovara na izbjegličku krizu, dok neki tvrde da ovime opraštaju pedofiliju.

Do 20-ak djevojčica, starih između 13 i 15 godina, dobile su zakonsko dopuštenje da se pridruže starijim partnerima u nizozemskom centru za tražitelje azila.

Cijeli tekst pročitajte na Express.hr-u

Komentari (5)
  • Zaista smo mi europljani zaostali,to zaista više nije naša popustljivost i gostoprimstvo nego zaostalost. Probajte vi odvesti zenu u Siriju,Saudijsku Arabiju i ostale zemlje islamskog svijeta pa da ona šeta bez marame ili u mini suknji. Svi znamo šta bi joj se dogodilo,a mi istodobno puštamo da po europi radi tko šta zeli. Pa svi mi kada idemo kod netkog u goste ponašamo se po pravilima tog čiji smo gosti,i potpuno je u redu što su Francuzi rigorozni po pitanju umotavanja i zamotavanja,ako zeliš širiti svoju kulturu to radi u svojoj drzavi ili u svojim klubovima u tudjoj drzavi,a o ovakvim stvarima udaje djevojčica što je u tim kulturama sasvim normalno osudio bi na dozivotni zatvor roditelje te djece,pa to se kod nas zove pedofilija svi se na to zgrazavamo a kad je to dijete iz Sirije zgrazavamo se uz dodatak a šta ćeš kod njih je to normalno. Aliii....oni nisu u Siriji i ako zele u Europu neka se ponašaju po Europskim zakonima,u protivnom zna se gdje je Sirija pa neka se tamo vrate i rade ta čudesa na koja se svi zgrazavamo

    20. 10. 2015,   21:15
  • Kolonizacija europe je pocela svoje obicaje au prebacili ovamo uskoro za nekoliko godina ovakve stvari ce bit uobicajene ako se ubrzo nesto ne poduzme bit ce velikih problema .

    20. 10. 2015,   20:52
  • Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

    20. 10. 2015,   22:39