Obavijesti

News

Komentari 11

Njegovatelj iz pakla: Žrtve je trovao inzulinom, jedan umro

Njegovatelj iz pakla: Žrtve je trovao inzulinom, jedan umro
1

Grzegorz Stanislaw Wolsztajn iz Poljske se brinuo o starijim ljudima u Njemačkoj. Kod većine su utvrdili vrlo niske razine šećera u krvi iako nitko od njih nije bio dijabetičar

VIDEO

Stariji muškarac iz njemačkog Ottobrunna je umro. Policija je bila sumnjičava. Istražitelji su pronašli male ubode i zaključili da je muškarac umro zbog predoziranja inzulinom. Osumnjičili su njegovog njegovatelja. Sada istražuju je li ubio više ljudi.

Poljak Grzegorz Stanislaw Wolsztajn (36) je završio u zatvoru u Münchenu zbog ubojstva i krađe. Poljak je radio u cijeloj Njemačkoj. U još četiri slučaja policija istražuje je li bila riječ o pokušaju ubojstva, a u tri slučaja sumnjaju na krađe.

Bio je agresivan i čudan

Wolsztajn je od 2008. radio u inozemstvu, prvo u Engleskoj i nakon toga u Njemačkoj. O nekim se ljudima brinuo 24 sata dnevno.

No većinu poslova je završio prije isteka ugovora. Obitelji ljudi o kojima se brinuo su rekli da je agresivan i da se nedolično ponaša. Bio je osumnjičen i da je jednom čovjeku o kojem je brinuo nanio teške ozljede.

Žrtva imala nizak šećer

Poljak je 12. veljače nazvao hitnu. Muškarac (87) iz Ottobrunna je ležao bez svijesti u krevetu. Liječnici su utvrdili da je mrtav i pozvali su policiju. Muškarac je imao jako nizak šećer, a uopće nije bio dijabetičar. Poljaka su uhitili. Među njegovim stvarima su našli 1210 eura.

Radio u više gradova

Sumnja se da je muškarca ubio kako bi ga mogao pokrasti. Sada sumnjaju da je Wolsztajn pokušao ubiti ljude u gradovima: Weilheim (26. srpanj 2017), Mülheim an der Ruhr (25. srpanj 2017), Waiblingen (21. prosinac 2017) i Aresing (30. kolovoz 2017). Kod svih žrtava su utvrdili neobjašnjivo nisku razinu šećera u krvi.

Osoba iz općine Burg je je umrla nekoliko dana nakon što je Wolsztajn otputovao. I taj se slučaj istražuje. 

Istraga traje u i Poljskoj gdje su pretražili njegov stan. 

- Želimo znati gdje je sve bio i koje je imao navike - kaže policija o osumnjičenom Poljaku koji je u Njemačkoj boravio u najmanje 20 mjesta, piše n-tv.de. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...