Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Njemačka: Htjeli su formirati terorističku organizaciju?

Cilj krila je „jačanje slobodne domovine“ na principima „germanskih običaja“. Kako je nadalje priopćeno, postoji osnovana sumnja da je grupa ovaj cilj htjela postići kroz nasilne akcije

Njemačko Savezno državno odvjetništvo pretreslo je u utorak stanove šestorice pripadnika radikalno desne scene zbog sumnje u formiranje desne terorističke organizacije.

„Osumnjičenima se predbacuje da su na temelju radikalno desnog svjetonazora unutar skupine ‚Vučje brigade’ pokrenuli osnivanje ‚Udarne brigade’ kao oružanog krila“, priopćilo je Savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

Cilj krila je „jačanje slobodne domovine“ na principima „germanskih običaja“. Kako je nadalje priopćeno, postoji osnovana sumnja da je grupa ovaj cilj htjela postići kroz nasilne akcije.

Današnji pretresi u stanovima osumnjičenih u nekoliko njemačkih saveznih pokrajina služe prikupljanju dokaza za sumnje. Konkretno se traga za oružjem a detalji o ishodu racije bi trebali biti objavljeni u toku dana.

Aktivnosti skupine „Vučje brigade“ (Wolfsbrigade) prvi put su zabilježene prošle godine u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt ali je njezina aktivnost dosad bila ograničena na sudjelovanje u prosvjedima i kaznenim djelima širenja propagande protiv stranaca.

 

Komentari (2)
  • A eritrejca sto baca ljude pod vlak Niste mogli uhititi ?? Prije nego što je napravio belaj.

    30. 7. 2019,   16:40
  • znaci i tamo su htjeli zlocinacku organizacijo ko kod nas ali su ih skuzili

    31. 7. 2019,   07:34